Obavijesti

News

Komentari 38

Milanović: 'Kad se oslobađala Hrvatska nitko nam nije pritekao u pomoć'

Milanović: 'Kad se oslobađala Hrvatska nitko nam nije pritekao u pomoć'

Ne treba prestati dokazivati i ponavljati da je hrvatska vojska oslobodila BiH, onu u kojoj danas Hrvatima na jedan lopovski način uzimaju temeljna prava, kaže predsjednik

VIDEO

Moramo stalno dokazivati i ukazivati što se dogodilo prilikom stvaranja samostalne RH, poručio je u subotu predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović na proslavi Dana branitelja Grada Križevaca dodavši kako nam nitko nije pritekao u pomoć kad se Hrvatska oslobađala.

- Važno je dokazivati ono što se stvarno zbilo naspram onoga što se želi nametnuti kao novi narativ. Nemojte se umoriti dokazivati da su nas napali kad rat nismo htjeli. Nitko nije bez grijeha, ali naši grijesi su mali, sitni, obični ljudski mejaški - rekao je Milanović. Dodao je kako je 37 žrtava koje je dala bivša Općina Križevci ogroman doprinos osamostaljenju Hrvatske.

Nastavio je kako nam za vrijeme rata nitko nije pritekao u pomoć. Naša vojska nije imala streljiva, odnosno bili smo svjesni da ga imamo malo. Znali smo da Američki kongres neće izglasati pomoć Hrvatskoj, već će nam, vjerojatno, u tandemu s nekim drugim zaprijetiti sankcijama.

- Ne treba prestati dokazivati i ponavljati da je hrvatska vojska oslobodila BiH, onu u kojoj danas Hrvatima na jedan lopovski način uzimaju temeljna prava. Bez hrvatske vojske tadašnja srpska vojska Karadžića i Mladića ne bi pristala pokoriti se, sjesti za pregovarački stol i pristati na Dayton - istaknuo je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad se veliki tuku, mali se maknu od stola

On je podsjetio na poslovicu 'Kad se veliki tuku, mali idu pod stol' ne složivši se s njom te ponudivši svoju verziju iste. Rekao je da kad se veliki tuku, mali se maknu od stola, promatraju i čekaju svoju priliku.

- To je lekcija koje moramo biti svjesni jer previše smo tuđe račune plaćali… Ne smijemo svesti Hrvatsku na ekspozituru briselskih komesara, jer svi komesari su loši. Briselski su bolji od moskovskih i beogradskih, ali to nije način razmišljanja koji moramo prihvatiti - kazao je Milanović.

Govoreći o položaju Hrvatske unutar Europske unije naglasio je da je EU nešto uzela i da nešto daje. Ne smijemo se dati impresionirati svakim osmjehom i migom, svakim fondom, omotnicom, naljepnicom i priljepnicom.

- U prosjeku svake godine od Europske unije dobivamo pet milijardi kuna više nego što damo. Kada ne bismo bili u Europskoj uniji, samo od carine zarađivali bi tri milijarde kuna - rekao je Milanović dometnuvši da ne smijemo biti nikad pod stolom, nego za stolom, jer do ove zemlje je stalo jedino i samo nama.

U prigodi Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 31. obljetnice oslobođenja nekadašnje vojarne JNA „Kalnik“ i skladišta naoružanja „Široko Brezje“ predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske odlikovao je Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, Matu Babića, Željka Beroša i Mladena Bolteka te Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, Damira Čerića, Nebojšu Parazajdu i Darka Pukeca.

Tijekom boravka u Križevcima Predsjednik Republike obišao je Spomen sobu hrvatskim braniteljima u Gradskoj knjižnici Franjo Marković te položio vijenac ispred spomen obilježja Ponos branitelja – u znaku križa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e