Obavijesti

News

Komentari 136

Milanović: U većini stvari se zapravo slažem s HNS-om

Milanović: U većini stvari se zapravo slažem s HNS-om
1

Ne mogu reći što smo razgovarali na užem kabinetu Vlade dok ne porazgovaram s našim partnerima u Zagrebu, ali to neću putem priopćenja ili izjava, kaže Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović je iz Bruxellesa komentirao priopćenje HNS-a u kojem su izrazili neslaganje s novim porezom na nekretnine.

- Pročitao sam priopćenje HNS-a i ustvari se slažem s većinom stvari koje su unutra. Dakle o uvođenju poreza na nekretnine u kojima se stanuje, a čemu se partneri protive, mi nikada nismo razgovorali, to ne dolazi u obzir, toga nema ni u jednom prijedlogu. Također sam, ne protiv novih poreza, nego protiv novih poreznih opterećenja, ukupno gledajući - rekao je premijer. 

Dodao je kako je to dio predizbornog programa te da se okolnosti mogu promijeniti. 

- O svemu se može razgovorati. Bitno je da se u javnoj raspravi, mi smo otvorili javnu raspravu u kojoj očekujemo kritične i analitičke stavove, a ne apodiktičke i konačne, te preciznu analizu da vidimo što se time dobiva, a što gubi, da li to ruši povjerenje ulagača u Hrvatsku ili to s tim nema nikakve veze. Sve su to stvari u kojima želimo nekoliko mjeseci razgovarati u javnosti, ali ne putem priopćenja, nego na vladi, u raznim koordinacijama vlade, na stručnim skupovima, u Saboru. Potpuno sam otvoren za sve primjedbe, da se ukaže što u takvom prijedlogu ne valja, ako ne valja, ako smo pogriješili, nije o glavu, zakon se ne mora donijeti - rekao je Milanović. 

- SDP nema problema sa sobom, a druge stranke ne mogu komentirati. Mogu samo reći što je bilo u našem zajedničkom programu. Ne mogu reći što smo razgovarali na užem kabinetu Vlade dok ne porazgovaram s našim partnerima u Zagrebu, ali to neću putem priopćenja ili izjava jer ovdje sam bio izvan Zagreba, razgovaram ovdje o milijardama eura, o značajnim hrvatskim interesima. Tako da se moram prvo vratiti u Zagreb, vidjeti točno koja je pozadina ovog događaja i raščistiti naprosto neke činjenice. Činjenica je da je to bilo u našem izbornom programu. Činjenica je da nikad nije bilo govora o tome da bi se plaćao porez na nekretnine u kojima živite. Činjenica da to ima cijela EU. I činjenica je da je to red - poručio je Milanović, prenosi Večernji list.

Novim porezom nezadovoljni su i IDS i HSU

Osim HNS-a, nezadovoljstvo novim porezom izrazile su još dvije stranke u koaliciji, IDS i HSU.

Službeni stav IDS-a o porezu ne postoji jer nisu vidjeli njegov konačni prijedlog, ali Damir Kajin rekao je za T-portal kako mu je drago da je Radimir Čačić promijenio mišljenje o tome s obzirom da je ranije na koalicijskom sastanku glasao za.

- Osobno me raduje da je Čačić promijenio stav. Ne mogu govoriti u ime stranke u čije sam ime 20 godina progovarao, no osobno smatram da ovaj prijedlog zakona, koji spušta obaveze po osnovi prvog stanovanja, vlasnike ne obavezuje na veću isplatu od komunalne naknade. Ako neće opteretiti vrijednost druge nekretnine, zakonski prijedlog je u najmanju ruku prihvatljiv - rekao je Kajin. 

Smatra da bi svaka treća, četvrta i sljedeća nekretinina trebala biti oporezovana. Dodao je i da za Hrvatsku nije loše ni da se donošenje zakona odgodi, jer kada se uvode novi porezi, svi moraju znati unaprijed o čemu se radi. 

Predsjednik HSU-a, Silvano Hrelja rekao je za RTL Danas kako je očito da ima dovoljno razloga da se traži odgoda primjene novog poreza..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...