News

Komentari 304

'Stalno moram govoriti da je premijer lažov. On ništa ne zna o državi. Gospodo, otelite se'

'Stalno moram govoriti da je premijer lažov. On ništa ne zna o državi. Gospodo, otelite se'

Milanović je o posjetu Majskim Poljanama rekao da mu je drago da je vidio ljude tu, ali da mu je žao što sve stoji, a situaciju je usporedio s Gunjom 2015.

Zoran Milanović posjetio je danas Petrinju i Majske Poljane, a poslije podne će i Požegu.

Predsjednik se osvrnuo na posjet Majskim Poljanama.

Kaže da mu je drago da je vidio ljude ovdje, ali da mu je žao što se stoji.

- Ja to uspoređujem s Gunjom 2015. To je išlo na horuk i išlo je brže -  tvrdi Milanović.

Komentirao je i otvaranje granica za izbore.

- Ako imate feštu stranačku na Korzu, može doć pola Crne Gore. Ako niste ta stranka, onda ne može ništa - ističe Milanović.

- Malo je ljudima voda došla do ušiju i do nosa došla s tim dvostrukim kriterijima - dodao je.

"Ako se otvaraju granice, otvaraju se granice. I u redu je ako su se stekli uvjeti", kazao je Milanović, ali naglasio da se trebao omogućiti ljudima na potresom pogođenim područjima da glasaju. 

"Moj stav je da neću glasati. U situaciji sam da nisam stranački čovjek i moram držati distancu. Zato treba osigurati ovim ljudima koji bi željeli glasati da glasaju", kazao je i dodao da "i ako je 500 ljudi, previše je". 

O tome da se Vlada treba "oteliti" i riješiti natječaj za borbene avione

"Oteli se nije nepristojno, to je Jesenjinova pjesma. Puno je pristojnije od slikanja s kupaljkama s 30 godina. Mene je mama zadnji puta slikala kada sam imao 13 godina", kazao je Milanović. 

Rekao je da se uključio u nabavu vojnih aviona preko načelnika Glavnog stožera. "Taj čovjek je lažov", rekao je o Plenkoviću. 

"I da konačno se otelite. To je proces koji bolan, ali rezultat je život. Makar i teleći", kazao je Milanović. 

"Imam informacije o radu Povjerenstva koje je završio u prosincu. Odluka je morala biti odmah", rekao je Milanović i dodao da je to neodgovorno, amatersko i diletantsko ponašanje. 

O obnovi i humanitarnim akcijama

"Preko vikenda dolaze branitelji iz Požege i grade kuću. Isto petero djece i žive u kontejneru", rekao je Milanović o obnovi. "Država uzima puno i puno treba davati", rekao je. 

"Gdje su milijarde koje dolaze u sustav? Ne može sve ići preko humanitarnih akcija", rekao je Milanović. 

O više delegacija na proslavama

"Opet ćemo valjda polagati vijence na 30. godina vojske tako da će biti tri, četiri izaslanstva. Probao sam to riješiti konstutivno da to bude vijenac Republike Hrvatske. To je opća stvar. Neće mi generale i admirale šaltati da idu u pet delegacija", kazao je. 

"Postoje ljudi u čijem društvu ne žele biti, ali jesam jer je to dužnost", kazao je Milanović. 

O svađi s ministrom obrane i Plenkovićem

"Ne svađamo se. Ja nudim rješenje. Ponudim ministru da polažemo zajednički vjenac, ali on to ne može prihvatiti. To će mu zamjeriti u stranci. Naravno da će vojnici biti tamo gdje im kaže vrhovni zapovjednik. Ante Kotromanović bi mi već dao ostavku", kazao je Milanović. 

"Zapovjed je zapovjed, a odluka se odnosi na šoder", rekao je Milanović. "Pustimo zakon, piše u Ustavu tko je vrhovni zapovjednik. Morate naći u zakonu gdje piše o vrhovnom zapovjedniku u ratu i miru", rekao je Milanović. 

"Predsjednik Republike je zapovjednik u ratu. Kad je Hrvatska bila u ratu?", kazao je Milanović. "Hrvatska nikad nije bila rat. Znači, zapovjednik je bio Gojko Šušak. A bio je šipak", rekao je Milanović. 

LOKANI IZBORI 2021.: PRATITE NAS UŽIVO U NEDJELJU

Najčitaniji članci