Obavijesti

News

Komentari 18

Milanović na Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata: 'Sve to djeluje nevjerojatno još i danas'

Milanović na Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata: 'Sve to djeluje nevjerojatno još i danas'
2

U ovom kraju, u Kostrićima, u općini Majur, u Baćinu, ubijeni su civili. Ubijeni su iz čistog mira, pohlepe, iz čiste mržnje. Teško je riječima opisati što se ovdje dogodilo, rekao je Milanović

VIDEO

Predsjednik države Zoran Milanović je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata općine Majur koje se održalo kod spomen-obilježja civilima pogubljenim u Kostrićima, mjestu u kojemu su ubijeni svi stanovnici, poručio da od potrage za krivcima ne treba odustati, neka strahuju.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

zoran milanović 03:00

„Kada je ubijen i stradao branitelj, to je tuga, to je bol. Ovdje se, nažalost, radi o ubijenim civilima, ljudima koji nisu nosili oružje. Ubili su ih njihovi susjedi, ljudi koji su ovdje u ovom kraju teško, ali zajedno, živjeli generacijama“, rekao je u utorak predsjednik Republike Milanović u prigodnom obraćanju podsjećajući da ako vojnik iz osvete, odmazde, u navali bijesa ubije civila koji pripada onoj drugoj strani, to je zločin za koji oprosta nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“U ovom kraju, u Kostrićima, u općini Majur, u Baćinu, ubijeni su civili. Ubijeni su iz čistog mira, pohlepe, iz čiste mržnje. Teško je riječima opisati što se ovdje dogodilo“, dodao je.

Predsjednik Milanović istaknuo je nadalje kako su zvjerstva nad civilnim stanovništvom koja su učinjena u Baćinu, Škabrnji ili u Majuru “grozni primjeri zla koje je pojedinac u stanju nanijeti svom bližnjem, a svoj su vrhunac doživjela na prostoru Sisačke-moslavačke županije”.

Odavanje počasti žrtvama: Predsjednik Milanović u Sisačko-moslavačkoj županiji

Govoreći o zločinu u selu Kostrići, u kojemu su ubijeni svi stanovnici, Predsjednik je upozorio kako su ti zločini u hrvatskoj javnosti malo poznati.

“To je nepravedno. To ne možemo promijeniti ogorčenjem nego stalnim i dosadnim ponavljanjem. Zato što je to naša dužnost. Od potrage za krivcima ne treba odustati, neka strahuju, neka se osjećaju nesigurno gdje god bili“, poručio je Predsjednik.

„Hrvatske zapovjednike iz vremena Oluje, slavnih i dosta čistih vojnih pobjeda, traže sudovi susjedne države za navodne zločine koji su se dogodili na području treće države, a to je Bosna i Hercegovina. Hrvatska takve pretenzije nema. Mi tražimo samo one ubojice koji su to radili ovdje, na našem prostoru, u Hrvatskoj, kraj Siska“, rekao je predsjednik Milanović.

Odavanje počasti žrtvama: Predsjednik Milanović u Sisačko-moslavačkoj županiji

Tijekom Domovinskog rata na području općine Majur, iz naselja Majur, Kostrići, Stubalj i Graboštani, ubijene su 54 nevine žrtve, od kojih su velika većina bili civili. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata s prostora općine Majur obilježava se 15. studenoga jer je toga dana ubijeno dvadeset osoba.

Osim kod spomenika Golubica u Kostrićima, predsjednik Milanović odao je počast žrtvama i polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata općine Majur te kod spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata u selu Stubalj, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag