Obavijesti

News

Komentari 47

Milanović na Vladi: Nećemo se dodatno zaduživati za plaće

Milanović na Vladi: Nećemo se dodatno zaduživati za plaće
9

PDV na ulaznice će biti 10 posto, kao i za smještaj u nautičkom turizmu. Snižava se stopa poreza tiskanim medijima. Stopa za dnevne novine iznosit će 5 posto

VIDEO

Premijer Zoran Milanović je na sjednici Vlade rekao kako novaca za povećanje plaća u javnom sektoru nema. Nećemo se zaduživati za plaće, kaže Milanović. Pad BDP-a od 1,5 posto u prvom kvartalu 2013. manji je nego u proteklom, no i dalje je prisutan pad i s tim ne možemo biti zadovoljni, dodao je.

PDV na ulaznice će biti 10 posto, kao i za smještaj u nautičkom turizmu. Snižava se stopa poreza tiskanim medijima.

- Definiramo za dnevne novine najnižu stopu od 5 posto, kao što imamo i za prehrambene artikle za građane, zbog teške situacije u štampanim novinama. Ovo vrijedi samo za informativne novine od 25.000 riječi, koja su svakodnevno izdanje. Ostali će imati sniženu stopu od 10 posto. Obrtnici će morati plaćati PDV po naplati, ali samo do kraja 2014. godine. - rekao je ministar financija Slavko Linić.

Više nema oslobođenja PDV-a pri uvozu za vjerske zajednice i za branitelje.

U godišnjem izvješću o stanju u Oružanim snagama Republike Hrvatske za prošlu godinu, Ante Kotromanović, ministar obrane rekao je da se štedilo gdje se god stiglo.

- Štedili smo na struji, vodi, mobitelima, beneficiranom radnom stažu - rekao je ministar obrane.

Od ulaska u EU počinje i jeftinije telefoniranje. Vlada je izmijenila zakon kako bi omogućila da cijena poziva u roamingu bude 1,8 kuna umjesto dosadašnjih 6 do 11 kuna. SMS će po novome koštati 61 lipu, a prijenos podataka po megabajtu pada s 50 na 3,4 kune. Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je da će od prvog dana 2014. dodatno pojeftiniti te usluge.

Između ostalog na dnevnom redu su danas Nacrt prijedloga zakona o zaštiti okoliša, Nacrt prijedloga zakona o građevnim proizvodima, Zakon o deviznom poslovanju te Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim komunikacijama.

Također će biti predstavljeni Nacrt konačnog prijedloga zakona o porezu na dodanu vrijednost, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te Godišnje izvješće o spremnosti obrambenog sustava, provođenju kadrovske politike i ukupnom stanju u Oružanim snagama Republike Hrvatske za 2012. godinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu