Obavijesti

News

Komentari 88

Milanović ne voli Vidovića? Na njegovo mjesto posjeo Opačić

Milanović ne voli Vidovića? Na njegovo mjesto posjeo Opačić
5

Milanović se promeškoljio kad je sjeo uz Davorka Vidovića. Nakon par trenutaka je ustao i izašao. Nakon što je Vidović otišao, Milanović je kraj sebe posjeo Opačić

VIDEO

SDP-ovci su u nedjelju prije podne održali skupštinu Glavnog odbora na kojem planiraju 'pročešljati' gospodarski program Kukuriku koalcije pod nazivom Plan 21. Predsjednik stranke Zoran Milanović tom je prilikom rekao da je predizborna kampanja prljava, ali da oni na to neće odgovoriti.

- U toj prljavoj kampanji neće imati sugovornika, koliko god se trudili uvući nas u prljavu kampanju i probati dokazati da su svi isti i da svi igraju na isti prljavi način. Mi ćemo se ponašati drukčije – rekao je Milanović. Nastavio je da ovu 'utakmicu SDP namjerava dobiti po pravilima, ne u produžecima i iz offsidea'.

- Mogu govoriti što god hoće, mogu se služiti osobnim objedama, mogu optuživati SDP da je imao prljavo poslovodstvo i tajne račune. Samo naprijed! Istina je vjerujem jasna velikoj većini naših ljudi. Nemamo što skrivati, uvjek smo radili transparentno i po zakonu, vjerujem pošteno i ispravno. Neka se to i utvrdi. Straha nemamo, kompleksa nemamo – rekao je.

Inače, pred sam početak sjednice, Zoran Milanović se ponešto promeškoljio kad e sjeo uz Davorka Vidovića. Nakon nekoliko trenutaka se ustao i izašao, a potom je i Vidović otišao sa svog mjesta mjesta u prvom redu. Kada se Milanović napokon vratio, pozvao je Milanku Opačić koja je sjedila nekoliko redova iza njega, da zauzme stolicu do njega.

- Milanka, ajd mi pravi društvo! Dođi, dođi! - rekao je Milanović. Ne znamo je li on negodovao što je Vidović u prvim redovima, pa se povukao dok Vidović nije otišao ili se zamjena stolica dogodila spontano i bez pritiska.

Linić: Vlada uvijek kasni pa i s izmjenom zakona o Ini

Slavko Linić (SDP) u nedjelju je komentirao inicijativu iz Banskih dvora da se izmjenama zakona ograniči stjecanje dionica Ine na najviše 49 posto te je rekao da je za to prekasno.

- Vlada uvijek kasni, uvijek ne zna što treba činiti. Predsjednik SDP-a Milanović je još krajem prošle godine ocijenio da bi pametno izmijeniti zakon zbog puno stvari, prije svega zbog nečistih stvari, problema odlaska Sanadera te nekvalitetnih odnosa unutar uprave Ine. Prijedlog koji smo tada uputili u Sabor bio je da, ako već netko mora stjecati 51 posto dionica, onda smo kroz Sabor htjeli ograničiti proceduru i provjeravati sve odnose u nutar Ine – kazao je Linić. Pojasnio je da bi taj prijedlog imao smisla prije nego što smo završili pregovore s EU i dobili datum ulaska a je to sada suludo i nedogovorno raditi jer smo ispregovarali poglavlje slobode tržišta

- Sad ćemo se eventualno boriti da vratimo procveduru odlučivanja u Sabor, iako smatram da je to sve prekasno i ništa drugo nego političko varanje građana. Ova se Vlada samo želi se pokazati zaštitnikom interesa - rekao je. Nastavio je da bi se trebao primijeniti dioničarski ugovor koji bi štitio intres dvaju najvećih dioničara, Mola i Republike Hrvatske. - Smatram da se s Mađarima može dogovoriti i da promjena ugovora neće biti teška. Daleko teža će biti promjena plinskog ugovora i promjena će biti vrlo teška – odgovorio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela