Obavijesti

News

Komentari 75

Milanović žestoko o izborima u BiH: Fijasko i sramota! Pa to je spomenik hrvatske pasivnosti

Milanović žestoko o izborima u BiH: Fijasko i sramota! Pa to je spomenik hrvatske pasivnosti

Milanović je oštro kritizirao izbore u BiH. Kritizirao je Plenkovića i visokog predstavnika Schmidta, kao i izrazio razočaranje što je opet izabran Željko Komšić

VIDEO

Nakon sudjelovanja na konferenciji o održivom razvoju predsjednik Zoran Milanović komentirao je za medije izbore u BiH.

- Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti - rekao jeMilanović.

- HDZ nije jednako hrvatski narod - rekao je i dodao kako je HDZ dobro prošao u županijama gdje su Hrvati.

PRATITE UŽIVO:

- Opet je izabran Komšić, 1.5 godinu dana ppokušavam vikati o ovoj temi. Uspiješ, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju, uporno se ne provodi odluka Ustavnog suda – odluka Ljubić - rekao je predsjednik.

- Ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude. Što je napravio Schmidt? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića - rekao je Milanović.

- Čović je dobro rekao: Plenković s ovim nema veze. Ja bih vjerovao Čoviću. ovo je jedno veliko, drsko, bezobrazno ništa - dodao je.

U Bosni i Hercegovini ne mogu bez Hrvata uspostaviti vlast...
U Bosni i Hercegovini ne mogu bez Hrvata uspostaviti vlast...

- Hrvatska je ovo mogla riješiti, djelovanje prije svega Plenkovićeve vlade - rekao je i dodao kako je to katastrofa hrvatske vanjske politke.

- HDZ je prikupio orahe, zimnicu, feremntirano voće, to će trajati neko vrijeme - rekao je.

Dodao je da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

O Komšiću

Osvrnuo se i na Željka Komšića, navodeći da on ne smije doći u mjesta gdje žive Hrvati. Čestitao je Bećiroviću i Cvijanović.

- Prije 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandidira, ali se nije usudio jer se bojao poraza. Bećirović se nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobijedio - rekao je Milanović.

Predsjednik biračkog odbora: 'Jeleni Trivić upisao sam nulu, umjesto 137. Bio sam umoran'
Predsjednik biračkog odbora: 'Jeleni Trivić upisao sam nulu, umjesto 137. Bio sam umoran'

- U ovom slučaju smo pokazali slabost i atrofiju zahvaljujući Plenkoviću i njegovim trbuhozborcima - rekao je Milanović.

Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjenom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže u supstanci s tim.

O Anti Bačiću

Ponovno se osvrnuo i na Antu Bačića i ratnu školu.

- Taj dečko će letjeti na glavu. Što je ovo? Bane je padao iz hrvatskog, čovjek ne zna jezik, ali postoje pravne službe. Zašto Banožić sebe nije predložio u ratnu školu? - rekao je Milanović.

Banožić ostaje pri odluci o upisu Baće: 'Milanović tumači dijelove zakona koji ga interesiraju'
Banožić ostaje pri odluci o upisu Baće: 'Milanović tumači  dijelove zakona koji ga interesiraju'

- Tjerate me da postupim kao Vrhovni zapovjednik i izbacim te od tamo, da uopće ne uđeš! Nudim ti da se povučeš, a ti si čvrst oko toga. Ministar citira Bibiliju i sve ireleavntne stvari, osim Zakona - rekao je Milanović.

- Mi ovdje razgovaramo o ozbiljnim prijestupima, a taj čovjek ne zna baš najbolje jezik - rekao je na komenatar ministra Marija Banožića da “njegovi” koriste vojne resurse za svoju relaksaciju. “Pitajte tog nepismenika tko još ide tamo?”

- Bane kaže odluka je tu, ja sam Bane. Gdje je premijer. Meni se to ne bi dogodilo to se ne bi dogodilo Anti Kotromanoviću - rekao je Milanović.

O aferi Ina i VSOA-i

- Preko koje organizacije je rađena ta epohalna muljaža. Preko vinkovačke. Tko je predsjednik? Bane. Tamo postoje i veće face. To je ta linija fronte, Banožić gdje god kreneš, masni tragovi - rekao je Milanović kao komentar na aferu Ina.

Predsjednik je komentirao i situaciju u VSOA-i.

- Ja poznam Kindera. Banožić ne zna nikoga osim par lovaca i krivolovaca - rekao je Milanović.

- On je smijenio Burčula zbog sauna i teretane. Nema drugog razloga. Čista, primitivna, seljačka osveta kao u birtiji. Jesam li umirovio Kindera nakon svega ovoga? Nisam. Neki misle da sam trebao. Ali puštam čovjeka da postupa na vojnički načinm. Sad su Plenković i ekipa zbunjeni. Dakle, dok se ne riješe zaostaci koje ponavljač ima, jer nije dolazi na nastavu i nije slušao – ne možemo dalje. Njegov prijedlog za ravntalja VSOA-e je za mene Plenkovićev prijedlog, ali u paketu - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela