Obavijesti

News

Komentari 107

Milanović: Komadina je otišao isključivo zbog svojeg zdravlja

Milanović: Komadina je otišao isključivo zbog svojeg zdravlja
5

Premijer je rekao kako će na idućoj sjednici Sabora predložiti da se na mjesto Zlatka Komadine imenuje Siniša Hajdaš Dončić, sadašnji krapinsko-zagorski župan

VIDEO

Jedini razlog ostavke ministra Komadine je njegovo zdravlje. Nije to ni Žuta Lokva ni bilo što drugo, već isključivo zdravlje, rekao je premijer Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj nakon što je sada već bivši ministar Komadina podnio ostavku.

Milanović je rekao kako će na idućoj sjednici Sabora predložiti da na mjesto ministra pomorstva, prometa i infrastrukture dođe Siniša Hajdaš Dončić, sadašnji krapinsko-zagorski župan.

Na upit zašto su uopće imenovali Komadinu za ministra, Milanović je rekao zbog iskustva i kompetencije ali da je Komadina otpočetka imao problema sa zdravljem. Premijer je naglasio kako s Komadinom nije imao nikakvog sukoba. 

Komadina: Ne mogu više ignorirati svoje zdravlje

U srijedu oko 12 sati na sjednici užeg kabineta Vlade ministar mora prometa i razvitka Zlatko Komadina dao je ostavku. Priopćenje iz Vlade prenosimo u cijelosti: 

''Zlatko Komadina podnio je ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Ministar Komadina tu je odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja. O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. U pismu premijeru ministar Komadina je među ostalim napisao: 

- Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati - stoji u Komadininom pismu. 

Čačić: Ne mogu ocijeniti njegov rad kada je većinu vremena bio bolestan

Nakon objave Komadinine ostavke prvi je iz Banskih dvora izašao potpredsjednik Radimir Čačić i rekao kako ne može komentirati ostavku jer ne zna još ništa o tome. Upitan da ocijeni Komadinin rad Čačić je kazao:

- Ne mogu ocijeniti njegov rad ni pozitivno ni negativno jer ga većinu vremena nije bilo zbog zdravstvenih tegoba - zaključio je i dodao kako na užem kabinetu Vlade nije bilo govora o Komadini. 

Do izbora Dončića ministarstvo vodi Antešić

Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić, koji je i vodio resor dok je Komadina bio na bolovanju zbog operacije čira. Prema pisanju Večernjeg lista Komadina će se vratiti u saborske klupe.

Razbolio se odmah nakon što je došao u ministarstvo

Podsjetimo, Komadina je od 2001. pa sve do dolaska na bivše mjesto Božidara Kalmete bio župan Primorsko-goranske županije. Kada je došao u Banske dvore Komadina je, zbog nespojivosti dužnosti, dao ostavku na mjesto župana. Nedugo nakon dolaska na mjesto ministra se razbolio. Nakon povratka s bolovanja najavio je izgradnju autoceste Rijeka-Žuta Lokva, no Linić je ipak kazao kako od izgradnje neće biti ništa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...