Obavijesti

News

Komentari 130

Milanović: Priča je gotova, sve smo uvjete za članstvo ispunili

Milanović: Priča je gotova, sve smo uvjete za članstvo ispunili
1

Kako se u javnosti ranije nagađalo premijer Zoran Milanović je, nakon razgovora s Barrosom u Bruxellesu, neizravno potvrdio da će Neven Mimica biti povjerenik EU

VIDEO

S Barrosom sam razgovarao o mnogobrojnim detaljima koji moraju ostati u zoni diskrecije. Ja sam zagovarao neke hrvatske interese, ne kadrovske, a što se tiče Komisije ne bih htio skakati pred rudo, premda se u Hrvatskoj manje više opravdano spekulira s jednim imenom, rekao je premijer Zoran Milanović nakon sastanka s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom u Bruxellesu. 

Kako se u javnosti ranije nagađalo premijer je tako neizravno potvrdio da će Neven Mimica biti povjerenik EU, no nije htio otkriti koji će resor preuzeti. 

Milanović je rekao da očekuje od povjerenika EU za proširenje Štefana Fülea da na sjednici hrvatske vlade 26. ožujka u Zagrebu predstavi konačni izvještaj monitoringa, te da potvrdi da je Hrvatska ispunila sve preostale uvjete za članstvo u EU. 

'Očekujem zeleno svjetlo i za privatizaciju 3.maja'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ta priča je gotova, svoj posao smo obavili, rekao je Milanović i dodao da očekuje i da će do kraja ožujka Europska komisija dati zeleno svjetlo i za privatizaciju 3. maja. 

- Desetljećima se to pitanje ne rješava. Mi gradimo brodove, a gradili smo ih i kao država, u državnim brodogradilištima i prodavali ispod cijene gradnje. To su bili svjesni gubici. U međuvremenu mnoge industrije su propale, a da ih država nije spašavala, a brodogradnju jest i to do zadnjeg trenutka. Vjerujem da će kao i Brodosplit, koji je privatiziran i sad ga čeka borba na tržištu, da će i 3. maj završiti kao što smo planirali - kao dio Uljanika koji je dokapitaliziran prije toga da bi mogao kupiti 3. maj. Vjerujem da će i 3. maj nastaviti tamo gdje je započeo prije 150 godina kao jedno od vodećih brodogradilišta u Europi - rekao je Milanović.  

'Cilj je do kraja mandata ući u Schengen'

Premijer je napomenuo kako će nakon ulaska Hrvatske u EU jedan od njihovih prvih planova biti ulazak u Schengen što prije. 

- To možda možemo do kraja ustavnog mandata moje vlade, to je politički cilj - rekao je Milanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...