Obavijesti

News

Komentari 145

Milanović: S Holy ću pričati po 100. put, bilo bi mi žao da ode

Milanović: S Holy ću pričati po 100. put, bilo bi mi žao da ode
5

Premijer Zoran Milanović u subotu je komentirao najave Mirele Holy da će izaći iz SDP-a ukoliko se ne osnuje Parkovna agencija. Ne vidi razlog za njezin odlazak

VIDEO

Premijer Zoran Milanović i ministri Mihael Zmajlović, Rajko Ostojić, Mirando Mrsić i Predrag Matić u subotu su sudjelovali u akciji "Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš". Zasukali su rukave i čistili divlje odlagalište otpada u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi, a kao pojačanje su doveli i članove Foruma mladih SDP-a. 

Premijer Milanović rekao je da ovakve akcije pomažu u zaštiti okoliša, ali se stvari sporo mijenjaju. 

- Ja sam na Sljemenu svaki tjedan i tamo isto ima ovakvih scena. Netko ide autom na 500 metara nadmorske visine i tamo ostavi smeće. Ne razumijem to, i nikada nisam. Ali, to je ta priča u Hrvatskoj, hoćeš li poštivati zakon ili nećeš. Teže je poštivati zakon, ali je zato nagrada veća - rekao je Milanović. 

Komentirao je i najave bivše ministrice Mirele Holy, s kojom je prošle godine bio na ovoj akciji, o njezinom izlasku iz SDP-a ako se ne prihvati njezin amandman na Zakon o zaštiti prirode. 

- Moram se detaljnije upoznati s problematikom, ali bilo mi bi jako žao da se to dogodi. Ne vidim nikakvog razloga da Mirela Holy izađe iz stranke. Razgovarat ću s njom po stoti put, jer sam bogami već sto puta razgovarao - rekao je dobro raspoloženi Milanović. 

Što se tiče koalicije, kaže da nema sukoba te da je vrlo teško govoriti o uspjehu ili neuspjehu na europskim izborima uz vrlo malenu izlaznost. 

'Oni kojima korupcija nije problem neka ne izlaze na lokalne izbore'

- S Vesnom Pusić razgovaram svaki dan, isto kao i s Mirelom Holy, skoro svaki dan - nasmijao se premijer i dodao da očekuje veći odaziv birača na lokalne izbore. 

- Ovo je i početak čistke Zagreba, koji je moj grad. Pozivam sve kojima je korupcija i pogodovanje sitnim interesima problem da izađu na izbore i izaberu europski Zagreb. Vjerujem da je to većina, a onima kojima to nije problem, e pa oni neka ostanu kod kuće - izjavio je Milanović. 

Ministar okoliša i zaštite prirode Mihael Zmajlović rekao je da ovakve akcije podižu ekološku svijest građana, ali i da svoju ulogu moraju ispuniti i lokalne zajednice, kao i komunalna redarstva i inspekcije. 

Rajko Ostojić: Holy je pravi primjer kako se živi i radi socijaldemokracija

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i ministar zdravlja Rajko Ostojić u subotu je bio na čišćenju kod Jaruna s Mirelom Holy, a onda je došao i u Dubravu. Holy je morala na put pa se nije pridružila ministrima i premijeru. 

Ostojić je također naglasio da očekuje veći odaziv na lokalne izbore te da je uvjeren u pobjedu. Isto kao i premijer se nada da njegova kolegica Holy neće izaći iz stranke. 

- Ona je pravi primjer kako se živi i radi socijaldemokracija, moja suradnica i odlična prijateljica - rekao je Ostojić. 

Ministar branitelja Predrag Matić Fred na čišćenje je poveo i sina Svena jer, kako je rekao, važno je da djeca vide zagađeni okoliš kako bi ga mogli bolje čuvati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature