Obavijesti

News

Komentari 183

Milanović: Što da Hrvatska sada napadne Srbiju? Bi li NATO htio pomoći? Možda da, a možda ne'

Milanović: Što da Hrvatska sada napadne Srbiju? Bi li  NATO htio pomoći? Možda da, a možda ne'

Za medije je prokomentirao dolazak Nancy Pelosi u Hrvatsku. Rekao je kako ne vjeruje da će se susresti s njom jer ona već u utorak odlazi iz Hrvatske

VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske povodom obilježavanja Dana Grada, a posjetit će i zvjezdarnicu Orion.

Za medije je prokomentirao dolazak Nancy Pelosi u Hrvatsku. Rekao je kako ne vjeruje da će se susresti s njom jer ona već u utorak odlazi iz Hrvatske.

'Hrvatska je dužna pomoći u obuci ukrajinske vojske, izjave Milanovića su me iznenadile'
'Hrvatska je dužna pomoći u obuci ukrajinske vojske, izjave Milanovića su me iznenadile'

- Amerikanci su tražili sastanak, ja ne mogu i to je to. Ona nije izvršna vlast, za dva tjedna neće biti to što je sada - rekao je.

Milanović neće sudjelovati na susretima platforme jer ne zna je li pozvan. Milanović ističe da je puno cinizma i nepoštenja prema jadnom ukrajinskom narodu i ne želi biti još jedan pozer koji će u tome sudjelovati.

- To je inicijativa predsjednika parlamenata, ja sam predsjednik države i zato ne sudjelujem. Dok Hrvatska nije napadnuta i nije u ratu, neću sudjelovat - poručio je Milanović.

Vjerujem da radim ispravno

Osvrnuo se i na obuku ukrajinskih vojnika.

- Očekuje se da obučavamo njihove vojnike… Žao mi je, trebamo im pružiti svu pomoć. To je stvar o kojoj odlučuje Vlada, ali o sigurnosti brinem ja. Očekuješ od mene da odgovaram za nešto za što nema sredstava. Svi koji imalo razumiju pravo, znaju da to znači sudjelovanje u ratu - rekao je Milanović.

Ako Antu Bačića izbace iz vojne škole, oslobodilo bi se mjesto za barem jednog Ukrajinca...
Ako Antu Bačića izbace iz vojne škole, oslobodilo bi se mjesto za barem jednog Ukrajinca...

- To je crta preko koje ne dopuštam - dodao je i poručio: 

- To nisu vojna pitanja, nego pitanja sudbine i sigurnosti jedne države, ljudi koji ovdje očekuju najbolji život - kaže predsjednik dodajući kako je uvjeren da radi ispravno i da je na onoj strani povijesti koja je nama važna, 'našoj strani povijesti'.

Milanović vjeruje kako se Hrvatsku tretira kao neozbiljnu državu.

Spomenuo i Srbiju

- Sad bi mi trebali raditi za druge. Ministar vanjskih poslova ide u Bruxelles i tamo se glasa o odluci koja se tiče hrvatske nacionalne sigurnosti, hrvatskog OSRH-a koji ima jednog vrhovnog zapovjednika i odluka se donosi da ja ne znam ništa. To je protuustavno. Ta odluka nikoga ni na što ne obvezuje. to je poruka svim komentatorima koji tvrde da Hrvatska ima dužnost, Hrvatska nema nikakvu obvezu, nek mlate gloginje nečim drugim. Hrvatska ima obvezu prema NATO-u, nema obveza borbenih, nema nikakvih obveza. U slučaju da netko napadne Poljsku ili Litvu, to je druga stvar, ali sporazum ne ide u detalje - pojasnio je.

Usporedio je i što bi bilo da Hrvatska napadne Srbiju i da zarati.

- Hoće li nama NATO pružiti pomoć i zaštitu? Možda da, možda ne. I od članica NATO-a se očekuje da budu racionalne i vode računa o drugima, ima nas puno. I ta obveza priskakanja u pomoć drugoj članici NATO-a je obveza iz 1949. Prošlo je 73 godine, svako pravilo živi svoj životni vijek i ja to pravilo doživljavam ozbiljno, ali potrebno je i naše razumno ponašanje da se ne uvalimo u veće probleme od onih koji nam trebaju. Hrvatska neće napasti Srbiju ni Srbija Hrvatsku, jasno, ali ovo govorim da doskočim prevarantima koji govore o nekim hrvatskim obvezama. Gdje su bili dok sam godinu dana trubio o bosanskim Hrvatima? Država je kako koncept sebična tvorba, okružio si se granicama da bi brinuo o sebi - kaže Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa