Obavijesti

News

Komentari 140

Milanović: Tema o Ostojiću je prežvakana, treba je probaviti

Milanović: Tema o Ostojiću je prežvakana, treba je probaviti
1

Kad sastavljate Vladu, morate voditi računa o kredibilitetu partnera, a kredibilitet Veljka Ostojića nije bio upitan, rekao je Milanović na konferenciji za novinare

VIDEO

Premijer Zoran Milanović tvrdi da Memorandum sa Slovenijom nije išao na štetu Hrvatske, iako on predviđa zastoj postupaka vezanim za prenesenu štednju koji su se vodili pred hrvatskim sudovima. No, napominje da zastoj ne znači i obustavu postupaka. To pitanje rješavat će se sukcesijom, a premijer kaže:

- Mi ulazimo u dobroj vjeri. Probat ćemo pregovarati, najbolje što možemo. Nismo baš u ovih 20. godina bili pretjerano uspješni. Vidjet ćemo što možemo napraviti u okviru pregovora o sukcesiji. Činjenica je da obje strane prepoznaju da taj problem postoji, da nekakav dug postoji. Vidjet ćemo dokle možemo. Hrvatska ne misli izigravati ono što potpiše. Dok sam ja predsjednik Vlade, to se neće dogoditi - rekao je. 

Premijer se osvrnuo i na slučaj zemljišta u Balama koji se veže uz njegovog ministra turizma Veljka Ostojića.

- Rekao sam da će trebati dati odgovore na niz legitimnih pitanja. Mi smo znali za tu transakciju. To je prežvakana tema, ali dobro je da se prežvače i da se probavi. No svaka tema oko novca i interesa je važna kad su političari uključeni i vjerujem da će Ostojić dati uvjerljive odgovore - izjavio je.

Prilikom sklapanja Vlade Ostojić za premijera nije bio upitan jer u njegovom slučaju nije bilo istraga ni kaznenih prijava.

- Ne mogu više o tome govoriti jer zaista ne znam dovoljno. Vidim da je postojala transakcija, da je nešto kupljeno i ne vidim tu nikakve elemente kaznenog djela. Jeli bilo utjecaja i pritisaka, ne mogu o tome govoriti. Nadam se da nije - izjavio je Milanović.

'Jakovina i Cesarik nisu učinili ništa nečasno i zabranjeno'

Progovorio je i o postupcima koje je Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo protiv ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika. Upitao se kakvo je to nečasno djelo ako je Cesarik, možda i greškom Vlade bio u tri, a ne u dva nadzorna odbora.

- Tamo nije primao ni kune. Predstavljao je državu. Ministar Jakovina, ista priča. Čovjek je napravio propust. Zakasnio je. I SDP je zakasnio i onda traljavo objašnjavao zašto. Tako i s Jakovinom. On je zakasnio, ali između toga da je zakasnio, previdio i toga da je učinio nešto zabranjeno, to je pet kontinenata. Naprosto nije učinio ništa nečasno i zabranjeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 140

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti