Obavijesti

News

Komentari 44

'Milanović treba sad proglasiti izvanredno stanje, Plenković ugrožava zdravlje nacije!'

Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista pozvala je u srijedu predsjednika Zorana Milanovića da zbog, kako kažu, "izvanrednog stanja u državi" opozove parlamentarne izbore 5. srpnja i time zaštiti zdravlje nacije od ponovnog vala koronavirusa te smijeni članove Stožera.

Na konferenciji za novinare koju su održali na Trgu sv. Marka pod nazivom "Izvanredno stanje u državi" ustvrdili su da bi zbog epidemije mogla biti mala izlaznosti i da je upitno kakva će onda zapravo biti legitimnost Sabora.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je da, zbog izbora, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ugrožava zdravlje nacije.

- Izvanredno je stanje u državi, što sam upozoravao u Saboru da će se desiti. Koronavirus u trenutku raspuštanja Sabora nije nestao nego se nisu obavljala testiranja, sve kako bi se ubrzao proces za izbore. Primarno zato jer su HDZ i Plenković htjeli zamaskirati stvarno stanje s kojim se danas suočavamo - rekao je i dodao da će se to jasno vidjeti u rujnu, "nakon nikakve turističke sezone".

Upozorio je da Hrvatska ima tehničku vladu te je zakonodavno osakaćena u ključnom trenutku kad se trebaju štiti hrvatski građani i gospodarstvo.

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada David Bregovac ustvrdio je da "Plenkovićevih 300 milijuna kuna građani u Gorskom kotaru nisu ni osjetili već je taj novac dodijeljen HDZ-ovom kadru u tim krajevima", a tako će, kaže, biti i sa dvije milijarde kuna koje premijer obećava iz europskih fondova.

"Plenković nam je sa svojom paradom bahatosti sa zadarskog korona- teniskog turnira došao sedam minuta u posjetu i potencijalno ugrozio i zdravlje žitelja Gorskog kotara koji su odoljeli teškoj pandemiji svojim odgovornim ponašanjem", rekao je Bregovac i dodao kako je premijer u Gorskom kotaru proveo ukupno 14 minuta u četiri godine svoga mandata.

'Milanović treba sad proglasiti izvanredno stanje, Plenković ugrožava zdravlje nacije!'
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a