Obavijesti

News

Komentari 9

Milanović u Miljevcima: U ratu otpor, a u miru dobra vjera

Milanović u Miljevcima: U ratu otpor, a u miru dobra vjera
7

U Drnovcima je u ćetvrtak obilježena 20. obljetnice oslobađanja Miljevačkog platoa. Na obljetnici su bili premijer, ministri Ostojić, MAtić i Kotromanović te vojni vrh

VIDEO

U ratu i nevolji otpor, u pobjedi velikodušnost, a u miru dobra vjera. Živjeli i hvala vam na svemu - sažeo je premijer Zoran Milanović zahvalnost prema nekadašnjim pripadnicima 113. i 114. brigade Hrvatske vojske koji su se u četvrtak u Drenovcima okupili na obilježavanju 20. obljetnice oslobađanja Miljevačkog platoa. 

Jedna od prvih oslobodilačkih akcija Hrvatske vojske poduzeta je zbog stalnih topničkih napada snaga generala Ratka Mladića po Šibeniku i Skradinu i čitavoj šibenskoj bojišnici, a povod su joj bili upadi četnika, pljačka i palež duž čitave bojišnice. Tako su nakon dugog i pomnog izviđanja i planiranja pred zoru 21. lipnja 1991. godini ukupno 250 boraca iz 4. bojne 113, brigade, 114. brigade i Vojne upali bolje opremljenom i brojnijem neprijatelju iza linija, savladali ga i odbili snažan protunapad. Tada je oslobođeno 109 četvornih kilometara teritorija, čime je neprijatelj odbačen toliko da više nije mogao topničkim oruđima manjeg kalibra svaki dan gađati Šibenik. 

Milanović je rekao da je ova akcija 'bila genij trenutka, nadahnuće jedne male grupe ljudi', te im je izrazio svoju zahvalnost i poštovanje.

Zapovjednik akcije i zapovjednik 4. bojne 113. brigade Krunoslav Mazalin opisao je tijek akcije, u kojoj je odmah poginulo šest hrvatskih vojnika, a još dvojica su kasnije preminula od rana. Neprijatelj je, rekao je Mazalin, izgubio barem polovicu od 270 do 300 vojnika koji su bili ovdje raspoređeni.

- Zarobili smo više tehnike i naoružanja nego što je tada imala čitava Hrvatska vojska od Prevlake do Paga - rekao je Mazalin. Osim premijera Milanovića, braniteljima su se u proslavi pridružili ministri unutarnjih poslova Ranko Ostojić, branitelja Predrag Matić, obrane Ante Kotromanović, te izaslanik Predsjednika RH general Drago Lovrić i predsjednika Sabora saborski zastupnik Franko Vidović.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...