Obavijesti

News

Komentari 39

'Budimo svjesni da gradimo Hrvatsku za sljedeću generaciju'

'Budimo svjesni da gradimo Hrvatsku za sljedeću generaciju'
3

Budimo svjesni da gradimo Hrvatsku  za cijelu sljedeću generaciju i da smo ulaskom u EU dali značajan dio svoje suverenosti, onog  za što su naši branitelji i vitezovi  poginuli - to je veliki dug, rekao je Milanović

VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je u utorak u povodu blagdana Male Gospe i Dana Grada Solina sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, pozvao je da se iz EU fondova povuče svaki euro te poručio kako trebamo biti svjesni da Hrvatsku gradimo za cijelu sljedeću generaciju.

„Vidim da među vama vlada razumijevanje i to je jako važno u malim sredinama. Vidim, isto tako, da je u ovom dijelu Dalmacije, kada je u pitanju distribucija lokalne vlasti, sve otišlo na nekoliko strana. I neovisni, i HDZ i SDP, svega tu ima u Splitu, Makarskoj, Omišu, Solinu, svi zajedno borite se za europske fondove“, rekao je Milanović.  To je, kazao je, za njega jedina mjera stvarnog uspjeha i jedini kriterij vrednovanja rada, života i djelovanja u EU.

Milanović je rekao da general Petković 'nije ratni zločinac'. Petković je jučer priznao zločine
Milanović je rekao da general Petković 'nije ratni zločinac'. Petković je jučer priznao zločine

"Sav onaj zanos, ideje, idealizam je iza nas. Ispred nas je novo financijsko razdoblje u kojem moramo svi zajedno, a to kreće od vas, uz pomoć države, izvući svaki euro novca koji je prije svega naš", istaknuo je predsjednik Milanović.

Čuvajmo svoju naciju, živimo u miru i razumijevanju

"Ja 2000. godine kad su perspektive i očekivanja bili drukčiji nisam ni slutio da će se svijet ovako razvijati", kazao je Milanović dodavši da "mi kao hrvatski narod ostajemo tu gdje jesmo, u svojoj maloj i posebnoj državi".

"Kad kažem u posebnoj državi ona je nastajala kao i svaka nacija - u mukama, nedoumicama i dilemama koje su nas morile i u zanosu koji je nosio naše pretke, u gluhim razdobljima kad nismo ni znali tko smo i što smo, kad su moji i vaši preci iz ovog kraja još prije 200 godina svoj jezik nazivali 'našim jezikom', a hrvatskim se govorilo na sjevernom Jadranu i u sjevernoj  Hrvatskoj", naglasio je.

Sve to skupa, kazao je, trebalo je nekim čudom objediniti, skupiti i gurnuti naprijed. "To je postupak koji je dugo trajao i koliko je kompliciran na kraju krajeva vidimo u nemilim događajima na Cetinju od prije nekoliko dana u Crnoj Gori", ustvrdio je predsjednik Republike.

Milanović: Glasovanje članova Vrhovnog suda je očekivano
Milanović: Glasovanje članova Vrhovnog suda je očekivano

Nacija, naglasio je, "ne nastaje iz vrećice za ekspres juhe, nacija se kuha, peče i obrađuje kroz generacije".

Rekao je i da je na prostoru kaštelanskog polja "toliko artefakata, mementa memorabilija hrvatstva da je to naprosto na granici predoziranosti". "Ovaj poluotok je Hrvatska, ovo je prvo mlijeko Hrvatske i hrvatstva," poručio je Milanović govoreći o povijesnoj važnosti kaštelansko-solinskog područja.

U svom je obraćanju pozvao na čuvanje naše nacije.

"Čuvajmo svoju naciju i slogu, živimo u miru i razumijevanju sa svojim susjedima i s onim koji su druge vjere i možda nekih drukčijih političkih  uvjerenja u našoj zemlji. Budimo svjesni da gradimo Hrvatsku  za cijelu sljedeću generaciju i da smo ulaskom u EU dali značajan dio svoje suverenosti, onog  za što su naši branitelji i vitezovi  poginuli - to je veliki dug. Moramo upravljati razumno i u vlastitom interesu kao što čuvate svoj grad, svoju obitelj, sebično ako hoćete  fokusirano na  sebe - tako treba čuvati Hrvatsku", rekao je Milanović.

Milanović se pita zašto maske, epidemiologinja mu odgovorila
Milanović se pita zašto maske, epidemiologinja mu odgovorila

Dobar prema drugima bez pakosti, s dobrim namjerama prema svakome, tako, poručio je, treba voditi Hrvatsku.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević  je istaknuo kako je  Solin populacijski najmlađi grad u Hrvatskoj.

"Unatoč epidemijskoj krizi, grad Solin je 2020. godini završio s 10,5 milijuna kuna u plusu," kazao je Ninčević.

Prije svečane sjednice Milanović je u Solinu položio vijenac kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.