Obavijesti

News

Komentari 59

Milijan Brkić: Nemam nikakvih ambicija što se tiče funkcija

Milijan Brkić: Nemam nikakvih ambicija što se tiče funkcija
1

Trebamo baciti kadroviranje i međusobne odnose u stranu. Što se tiče neslaganja, zajedno smo preuzeli odgovornost za državu i zajedno je moramo urediti po mjeri čovjeka, poručuo je Brkić

VIDEO

HDZ-ovci su cijeli dan bili na sjednicama stranačkih tijela. Na Saboru HDZ-a osim izbora stranačkih tijela glasat će se i o izmjenama Statuta. Prijedlog je da se predsjednici nižih razina stranke biraju po principu jedan član, jedan glas. Cilj je da se u jednoj osobi ne akumulira više funkcija te da jedna osoba ne može biti u dva ili više nadzornih odbora ili upravnih vijeća, izvijestio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Također prijedlog je i da saborski zastupnici više ne bi u budućnosti trebali biti istovremeno gradonačelnici i načelnici osim iznimno.

Jedna od tema bilo je i kažnjavanje saborskih zastupnika koji ne dolaze na saborske sjednice i odbore ili pak glasovanje. TI pitanje riješit će se kroz Poslovnik Sabora, a oformljena je radna skupina koja će se baviti tim pitanjima.

- Moramo biti odgovorni, izabrani smo od naših birača i moramo imati odgovornost za izrečenu riječ. Svi moramo svoj dio obaveza izvršavati na vrijeme i biti tamo gdje je nužno. Dakle mi ćemo jednostavno poraditi na buđenju savjesti i odgovornosti naših zastupnika - izjavio je Brkić. 

Naveo je i kako je na glasovanju u Saboru u srijedu bilo vidljivi kako se "malo probudili". S obzirom da zastupnici HDZ-a zbog stranačkih obveza nisu bili u Saboru kazao je da će biti nazočni "onda kad to bude bitno".  

Brkić je ponovio kako se vjerojatno na jesen vraća u saborske klupe. Upitan ima li ambicija preuzeti čelno mjesto Kluba HDZ-a uzvratio je:
- Nemam nikakvih ambicija što se tiče funkcija. Nisam rođen da budem predsjednik kluba niti ministar nego da doprinesem radu HDZ-a i Sabora te da iz parlamenta izađu riješenja kako bi naš narod bolje živio - rekao je.

Naveo je i da za sada nema nikakvih primjena na čelu Kluba HDZ-a.

Brkić se osvrnuo i na odnose u koaliciji te priče o preslagivanju parlamentarne većine i prijevremenim izborima. Kada je u pitanju koalicija zalaže se da se svi zajedno uozbilje i počnu pričati o ključnim temama. 

- Trebamo baciti kadroviranje i međusobne odnose u stranu. Što se tiče neslaganja, zajedno smo preuzeli odgovornost za državu i zajedno je moramo urediti po mjeri čovjeka - poručuo je Brkić. 

Ustvrdio je i da nitko u HDZ-u, Donoljubnoj koaliciji ni Mostu nije za prijevremene izbore. 
- To je preskupo za Hrvatsku  i blokiranje svih procesa i moramo već jednom raditi u interesu države i naroda, a ne se baviti paušalnim temama - rekao je.

S obzirom da je Tomislav Karamarko izjavio kako ni ne mora biti ništa u vlasti postavilo se pitanje može li Vlada opstati bez njega. 

- HDZ i Most su preuzeli odgovornost za državu. Dok je tako Karamarko je potpredsjednik Vlade. A hoće li sutra biti nešto više to ćemo vidjeti. Vrijeme daje najbolje odgovore. Ja nisam Nostradamus - poručio je Brkić i komentirao izjavu Stipe Mesića koji je poručio da neće otići iz svog ureda.

- Koliko znam ovo je demokratska država i svi mi bi trebali biti legalisti pa ne sumnjam da je i on osim ako je prešao u Che Guevaru i revolucionare. Ako neće izaći neka ostane tamo. Poslat ćemo mu hranu i vodu. Nećemo ga deložirati - izjavio je.
Ipak takvu izjavu ako je izgovorena smatra neozbiljnom te da je očito imao loš dan. 

- On je legalist bio i očekujem da će poštivati odluke Sabora - poručio je Brkić. 

Prokomentirao je i izjavu Ranka Ostojića upućenu Tomislavu Karamarku da bi se trebao držati božijih zapovjedi "ne kradi" i "ne ubij".

- Zanimljivo da su SDP-ovci prešli u klerofazu. Drago mi je. Bilo bi bolje da Ostojić to uputi svom predsjedniku stranke i vidi što je radio njegov brat i kakve je kredite dobio te što su dužnosnici SDP-a dobili dok su bili u Vladi. Pustimo te jeftnie igrice. Znam da je njima u oporbi teško. Lagano će u mirovinu za jedno 20 godina koliko će biti u oporbi. Dok su bili u poziciji nisu to rješavali u svojim redovima - kazao je Brkić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti