Obavijesti

News

Komentari 73

Milijarder se vratio nakon tri godine: Sretni smo, odmara se

Milijarder se vratio nakon tri godine: Sretni smo, odmara se
11

DOVEZAO GA BRAT: Zagorski poduzetnik Božidar Gorup vratio se kući nakon gotovo tri godine izbivanja. O motivima izbivanja nije želio ništa pričati

VIDEO

Vratio se doma. Sretni smo i ništa više ne znam, rekla je kratko majka zagorskog milijardera Božidara Gorupa, kojega gotovo tri godine nije bilo u Hrvatskoj.

Nestao je u siječnju 2015. iz još nepoznatog razloga. Zadnjeg ga je vidio brat koji ga je vozio na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”. Upravo je on u četvrtak došao po njega kako bi ga odvezao do obiteljske kuće u Tomaševcu, nedaleko od Klanjca. Kako neslužbeno doznajemo, po njega je morao otići u inozemstvo. Tijekom petka je razgovarao i s policajcima koji su ga tražili.

Matija Topolovec/Pixsell

- Muškarac je pronađen i više nije među nestalim osobama. Slučaj je riješen i njegov je profil maknut iz evidencije nestalih ljudi - bili su kratki u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj. No gdje je cijelo vrijeme bio i zašto je nestao te dalje ostaje pod velom tajne. Nakon obavijesnog razgovora su ga pustili.

Podsjetimo, posljednji trag o Gorupu hrvatska policija imala je iz Beograda gdje je 25. siječnja 2015. kupio avionsku kartu za Dohu. Karta je platio u gotovini na šalteru pa odletio u 12.30 sati. Prema snimkama nadzornih kamera na aerodromu, poduzetnik je bio sam i nije djelovao uznemireno. Iz Dohe je odletio u Manilu, glavni grad Filipina.

Članovi njegove obitelji o tome jučer nisu željeli puno razgovarati. Potvrdili su tek da se je vratio, da je umoran i da se odmara od svega.

Na njegovoj kući jučer su na svim prozorima bili navučeni zastori. Osim poštara, nitko im nije dolazio u posjetu. Iako ga nije bilo gotovo tri godine, ni kuća ni okućnica nisu ostale zapuštene. Susjedi kažu da ga nisu još uspjeli vidjeti.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Matija Topolovec/Pixsell Matija Topolovec/Pixsell
11
| Foto: Matija Topolovec/Zeljko Lukunic/PIXSELL

- Čula jesam da je došao, no nisam ga srela. Nije se događalo ništa neobično - rekla je jedna od susjeda Gorupovih iz Tomaševca. Obitelj nije imala niti je organizirala bilo kakvu proslavu zbog Božidarova povratka. Susjedi kažu da su nastavili normalno živjeti, no što se zbivalo iza zidova kuće, ne znaju.

Naime, kako se nije vraćao kući, mislili su prvo da ga je netko oteo ili ubio. Jedan od motiva bilo je loše financijsko poslovanje njegovih tvrtki. Nije im ostavio oproštajno pismo pa je nad svime redovito bdjela policija. Dok je Gorup izbivao, njegova tvrtka Gorup d.o.o. završila je u stečaju. Uredi pored Zaboka danas su prazni, a susjedi kažu da su takvi otkad je direktor nestao. Poljoprivredne kompanije s kojima je povezan ni danas ne posluju u plusu. Prema podacima Poslovne Hrvatske, njihov pad je počeo 2014., a analitičari procjenjuju da su za sve krivi loša ulaganja i kriza u Ukrajini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava