Obavijesti

News

Komentari 21

Milijunska šteta: Apokalipsa poharala Rovinj i ostavila kaos

Milijunska šteta:  Apokalipsa poharala Rovinj i ostavila kaos
22

Troje lakše ozlijeđenih, stotinjak oštećenih automobila, tridesetak potopljenih i razbijenih plovila, poplavljeni poslovni prostori, oštećeni kiosci, fasade i molovi...

VIDEO

Troje lakše ozlijeđenih, dva rovinjska vatrogasca i jedan zaposlenik komunalnog servisa, stotinjak oštećenih automobila, tridesetak potopljenih i razbijenih plovila, poplavljeni poslovni prostori, oštećeni kiosci, fasade i molovi za pristajanje brodova, samo su dio posljedica podužeg niza višemilijunskih šteta koje je u srijedu u središtu Rovinja nanijelo nezapamćeno nevrijeme.

Orkanski vjetar i rušilački valovi koji su se uzdizali i do desetak metara u srijedu oko podneva u samo sat vremena su poharali Rovinj. Nevrijeme je iza sebe ostavilo pravi dar-mar. Rovinjska luka, ulice oko središnjeg trga i parkiralište na Valdibori na kojima se nalazilo 200-tinjak auta izgledala je nestvarno. Više od stotinu vozila snažni valovi su porazbacali i zbili jedne na druge. More je izbacilo kamene gromade i doslovce doguralo kamene blokove odvaljene od pristanišnog mola teške i po nekoliko tona. Valovi su kao od šale na Valdibori „premjestili“ metalno-stakleni informativni ured Lučke uprave Rovinj, gurali i prevrtali kontejnere, betonske vaze te potapali i razbijali brodice. Brojni poslovni prostori oko Valdibore su natopljeni vodom, a ulice prekrivene muljem.

Vatrogasci su cijeli dan čistili grad

U četvrtak već u 9 sati svi rovinjski vatrogasci su bili na terenu. Pomogli su i vatrogasci dobrovoljci iz Bala, Kafanara te Žminja, a pomoć je stigla i od kolega iz JVP Pula i Poreč. U akciji je bilo ukupno oko 50 vatrogasaca i 50-ak zaposlenika rovinjskom Komunalnog servisa.

Pijavice kod Malog Lošinja

Nevrijeme je u četvrtak zahvatilo i Mali Lošinj . Nebo se zacrnilo, a iznad mora formiralo nekoliko pijavica. Čitateljica 24sata poslala nam je fotografije tog događaja. Tuče je u četvrtak bilo i u Opatiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...