News

Komentari 39

Milijunske štete kod Požege: 'Sve ćemo sanirati svojim rukama, moramo raditi dalje'

Milijunske štete kod Požege: 'Sve ćemo sanirati svojim rukama, moramo raditi dalje'

Iz Grada Požege pozivaju sve građane da prijave svoju štetu te da će na temelju prijave službenici izaći na teren. Privatni vlasnici već su počeli sa sanacijom štete na svojim objektima kako bi nastavili normalno poslovati

Strahovito nevrijeme poharalo je jučer požeško područje i uništilo usjeve, ali i brojne tvrtke, a štete se tek zbrajaju. U tijeku su i sanacije šteta i čiste se brojne ulice.

Među stradalima je i tvrtka Magma d.o.o u Industrijskoj ulici u Požegi.

-  Dogodilo se nešto nenormalno i u skladu s tim je šteta. Uništena je vanjska ovojnica zgrade i stolarija, no ono što je najgore, došlo je do uništavanja 90 posto krova. Odigli su se pokrovi, porazbijani su svjetlarnici i sad je na te otvore nahrlila voda te radimo na sanaciji oštećenih dijelova, stavljamo improvizirana privremena rješenja, kako bi se mogla nastaviti proizvodnja u ponedjeljak. Ne u punom kapacitetu, ali barem one kritične komponente koje moramo isporučiti da ne bi ugrozili rokove isporuke - rekao je vlasnik Zdenko Prskalo za Radio valils aurea.

- Mi to moramo riješiti. Objekt je osiguran i nadamo se da će se ići s fer i korektnim pristupom nadoknade šteta. Ako ne, svojim snagama i rukama ćemo to nastojati sanirati i obnoviti. – izjavio je Zdenko Prskalo.

Tuča je pogodila i poljoprivrednike, stradali su i nasadi tvrtke Galić d.o.o. Direktor Andrej Markulin ističe da je na nekim područjima šteta stopostotna.

- Na položajima Vetovo i Venje praktički 100% je šteta, Podgorje oko 40%, a Kaptol i Radovanci su čini se bez štete. U stopostonom iznosu stradalo je oko 15 hektara vinograda. Među njima je, nažalost, i prije mjesec dana posađeni vinograd u Vetovu u površini 2.5 hektara, gdje je totalna šteta. Nasadi su osigurani, no šteta je velika i sigurno će se odraziti ne sama na ovu, nego i na iduće dvije -tri godine. – rekao je Markulin.

Iz grada Požege pozivaju građane da prijave štetu, a objavu prenosimo u cijelosti.

- Zbog snažnoga nevremena koje je jučer poslijepodne  zahvatilo područje grada Požege i velike materijalne štete nastale zbog obilne tuče na poljoprivredi, građevinama i prometu, pozivaju se građani Požege da kao i u prethodnim slučajevima proglašenja prirodne nepogode prijave nastalu štetu u gradskoj upravi (Trg Svetog Trojstva 1), a nakon toga će gradski službenici, odnosno nadležna komisija izaći na teren u izvid štete. Za sve informacije obratite se radnim danom na telefon 034/311-325 ili 034/311-326, a radno vrijeme je od 7 do 15 sati, ili na e-mail info@pozega.hr - napisali su iz Grada Požege.

 

 

Najčitaniji članci