Obavijesti

News

Komentari 157

'Milinović želi da Plitvice vodi žena koja je uništavala park...'

'Milinović želi da Plitvice vodi žena koja je uništavala park...'
1

Lički župan i utjecajni HDZ-ovac Darko Milinović podnio je ostavku s čela županijskog HDZ-a i kreće u napad na Plenkovića jer nije prošlo njegovo veoma sporno imenovanje Antonije Dujmović za ravnateljicu

VIDEO

U HDZ-u je krenula nova velika bura zbog imenovanja Tomislava Kovačevića za ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera. Županijski HDZ na čelu s županom Darkom Milinovićem protivi se tom imenovanju koje je potpisao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Milinović je prema navodima Večernjeg lista, podnio i ostavku na čelo županijskog HDZ-a, a u podne će održati i tiskovnu konferenciju na kojoj će napasti Ćorića i premijera Andreja Plenkovića zbog kadrovske politike.

Podnio ostavku? Milinović je poveo bunu u ličkom HDZ-u
Podnio ostavku? Milinović je poveo bunu u ličkom HDZ-u

No, saznajemo da je u pozadini sukoba ime Antonije Dujmović, trenutačne v.d. ravnateljice Plitvičkih jezera koja je Milinovićev kadar i izbor. Kako saznajemo, Milinović je tjednima inzistirao da povjerenstvo i Ćorić izaberu upravo nju od 13 kandidata. Ćorić nije pristao, među ostalim zato što se za Dujmović vuku repovi ozbiljnih afera. Samo Ministarstvo zaštite okoliša je u veljači ove godine podnijelo kaznenu prijavu protiv Dujmović za uništavanje Plitvičkih jezera! Tada Ćorić nije vodio ministarstvo nego Mostov Slaven Dobrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ćorić jednostavno nije tu htio popustiti. Pa kako bi bilo da je imenovao ženu na čelo Nacionalnog parka koje je samo ministarstvo prijavilo za uništavanje tog istog parka?! Milinović je pretjerao - saznajemo od izvrsno upućenog sugovornika u HDZ-u.

Dujmović je u Plitvičkim jezerima dugi niz godina kao stručna voditeljica. Afera za koju je ove godine prijavilo ministarstvo je stara više od pet godina. Prilikom uređenja 2012. godine, bageri su uništili sedrene barijere i sedam mladih jezera unutar parka. Dujmović se tada pravdala da nikakva šteta nije učinjena i da se radi o političkom podmetanju koje šteti ugledu parka. Ali Ministarstvo očito ne misli tako.

Suprug Antonije Dujmović, Stjepan, također je nekadašnji ravnatelj Plitvica. Oboje je završilo na suđenju prije 10 godina, s tim da je suprug Dujmović bio optužen za malverzacije po devet kaznenih dijela i štetu 32 milijuna kuna. Na kraju mu je dokazano jedno pogodovanje za koje je osuđen. Prijavljen je i za još niz kaznenih dijela. Zbog te povijesti, Ministarstvo nije ni u kom slučaju željelo da Dujmović bude šefica parka koji godišnje raspolaže s preko 300 milijuna kuna godišnje.

Ćorić je inače jesenas popustio Milinoviću pri imenovanju Upravnog vijeća Plitvica. U njega je imenovan Branislav Šutić, bivši ravnatelj Plitvica za kojim se vuku repovi afera, a iz Plitvica je otkaz dobio jer nije dolazio na posao. Drugi član je Boris Luketić, HDZ-ov načelnik općine Plitvička jezera koji je izgubio izbore. I tu je podvučena crta.

- Novi ravnatelj Kovačević nema iza sebe repove afera, što više vodio je Lokalnu akcijsku grupu koja je proglašena najboljom od 55 akreditiranih. Na kraju, i on je član HDZ-a, ali nije čovjek koji će slijepo slušati Milinovića i tu je očito problem - zaključuje naš sugovornik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a