Obavijesti

News

Komentari 131

'Milinovića nisam ovlastila da komentira 100 dana Vlade'

'Milinovića nisam ovlastila da komentira 100 dana Vlade'
11

Predsjednica HDZ-a je na konferenciji za medije u ponedjeljak istaknula kako Statut stranke jasno propisuje tko uime stranke može govoriti o stajalištima HDZ-a

VIDEO

Jadranka Kosor opet je imala potrebu sazvati presicu u svom predizbornom stožeru u Folnegovićevoj 6 u Zagrebu zato da svima koji je nisu razumjeli u petak dodatno pojasni svoj program. No, elaboracija se svela tek na prijedlog osnivanja Gospodarskog vijeća HDZ-a u kojem će,osim članova, sjediti i simpatizeri, te preimenovanje Zaklade državnog zavjeta u Zakladu dr. Franje Tuđmana. Ostatak presice sveo se na zločeste protukandidate koji joj zagorčavaju život.

- Nije istina da u HDZ-u vlada osjećaj potpune konfuzije i rat svih protiv svih. Postoji samo ekipa koja ima samo jedan cilj, a to je da Jadranka Kosor ode. Mnogi moji protukandidati su iznosili različite prijedloge koji su meni i kao kandidatkinji i kao predsjednici neprihvatljivi, poput Milinovićevog da će podupirati vladu SDP-a i koji planira suradnju s HDSSB-om. No, ja nisam tražila sazivanje predsjedništva stranke, nisam vrijeđala ni udarala na bilo kojeg člana - žestila se Kosor te napomenula da svi članovi vodstva stranke imaju dužnost poštivanja statuta HDZ-a. 

A najviše ga, po riječima Kosor, krši upravo Darko Milinović koji kao njen zamjenik u javnosti komentira stvari bez da ga je ona ovlastila.

Milinović se pojavljuje na mjestima gdje ne bi trebao biti

- Statut jasno propisuje tko uime stranke može govoriti o stajalištima HDZ-a i radu Vlade. Milinović je zamjenik predsjednice. Niti njega, niti bilo kojeg protukandidata nisam ovlastila da komentira 100 dana rada Vlade. Mimo Statuta se pojavio na mjestima na kojima ne bi trebao biti, jer nije niti član zajednice žena, a po godinama bome niti član mladeži HDZ-a - nizala je Kosor, pa se potom vratila na svoj prijedlog izmjene statuta. 

O odgađanju izbora: Demokratska procedura na koju imam pravo

Napomenula je da to nije bio ni puč, niti udar, a ne znači da bi doživotno htjela biti predsjednica HDZ-a.

- Radi se o jednoj demokratskoj proceduru na koju imam pravo. Neću pristati na to da kada član HDZ-a nešto kaže, da se po njemu udara objedama, lažima i niskim udarcima. To nije prijedlog koji bi trebao srušiti cijeli svijet, već ojačati HDZ. To što predlažem je nešto uobičajeno, imamo dovoljno vremena da na Saboru utvrdimo kandidate koji su prikupili 400 potpisa i da za 10 dana, pet dana, kad se dogovorimo, organiziramo unutarstranačke izbore i to po modelu jedan član, jedan glas- objašnjavala je Kosor. Demantira da izbore tempira za svoj rođendan 1. srpnja.

- Nisam rekla da će biti 1. srpnja, jer je to numerološki moj sretan dan zbog rođendana, nego sam rekla da uzmemo vremena do 1. srpnja. To može biti prije i poslije, kako se dogovorimo - kaže Kosor. Također je istaknula da će ubrzo, vjerojatno nakon Uskrsa sazvati Središnji odbor i Nacionalno vijeće, dok su pozivnice za predsjedništvo stranke već otišle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 131

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
VIDEO Nadrealni prizori u Srbiji: Kolone auta sa zastavama na ulici, naslovnice se dive Vučiću
LJUDI IZAŠLI NA ULICE

VIDEO Nadrealni prizori u Srbiji: Kolone auta sa zastavama na ulici, naslovnice se dive Vučiću

Vučić je poimence zahvaljivao državama koje su glasale protiv ili su bile suzdržane. "U bilo kojem nacionalnom parlamentu takav akt ne bi uspio", kazao je srbijanski predsjednik