Obavijesti

News

Komentari 7

Milinoviću prijetio da će ga zaklati. Dobio uvjetnu kaznu

Milinoviću prijetio da će ga zaklati. Dobio uvjetnu kaznu

Iako Darko Milinović, kako smo neslužbeno doznali, odbio progoniti člana obitelji preminule rodilje Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podignulo je optužnicu po službenoj dužnosti

VIDEO

Poruči doktoru da ću doći kući i zaklati ga, zaprijetio je Darko U. (53) iz Brinja liječniku Darku Milinoviću 7. studenog 2022. oko 15:30 sati na porti Opće bolnice Gospić. Prijetnju je izrekao pred portirom bolnice, a nakon što ga je on upozorio da ne govori tako jer će dobiti 30 godina zatvora, ponovio je da će mu "doći kući i zaklati ga". Portir je to prenio Darku Milinoviću, inače bivšem županu Ličko-senjske županije te bivšem ministru zdravstva, a navedene riječi kod njega su izazvale osjećaj straha za život.

Darko U. je to učinio, navodi se u optužnici, nezadovoljan liječenjem snahe njegovog brata koja je preminula u bolnici. Dr. Milinović tada je tek potvrdio da "su imali taj incident", a neslužbeno smo doznali i da je odbio da se kazneno progoni osoba koja mu je zaprijetila. Ipak, Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću provelo je istragu te podignulo optužnicu po službenoj dužnosti jer je liječnik u bolnici službena ili odgovorna osoba, a prijetnja je upućena vezano uz njegov rad ili položaj.

Temeljem te optužnice Općinski sud u Gospiću je, bez provođenja rasprave, prihvatilo zahtjev odvjetništva te okrivljenom izdalo kazneni nalog kojim ga se nepravomoćno osuđuje  a šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Na taj nalog može podnijeti prigovor u kojem slučaju se on poništava, a sud ulazi u raspravu nakon koje ponovno donosi nepravomoćnu presudu.

Podsjetimo, riječ je o slučaju iz studenog prošle godine o kojemu je prvi pisao 24sata. Tad je dvadesetdvogodišnja žena iz mjesta Gornje Vrhovine kod Otočca preminula 7. studenoga u Općoj bolnici Zadar, odakle je dovezena iz OB Gospić nakon što je rodila svoje četvrto dijete.

- Sedmoga studenog 2022. u popodnevnim satima u Jedinicu intenzivne medicine Opće bolnice Zadar primljena je rodilja. Bolesnica je upućena u našu ustanovu nakon dogovora s liječničkim konzilijem Opće bolnice Gospić, a zbog nastavka i poduzimanja dodatnih mjera intenzivnog liječenja. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama bolesnica je preminula u Jedinici intenzivne medicine Opće bolnice Zadar - odgovorili su nam tad iz OB Zadar. Dr. Milinović nije vodio porod, nego njegova kolegica, no u jednom trenutku, kad su stvari krenule po zlu, i on se našao u rađaoni.

Ravnateljica gospićke bolnice, Sandra Čubelić, tad je za državne medije istaknula da je porođaj "protekao standardno, rodilja je rodila živo i zdravo dijete, ali je imala uraslu placentu, što završava teškom komplikacijom, što se i u ovom slučaju dogodilo". Istaknula je kako ne vidi da je bila učinjena ikakva liječnička pogreška.

Zbog svega  je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u koordinaciji sa članovima struke provela zdravstveno-inspekcijski nadzor u Općoj bolnici Gospić, Općoj bolnici Zadar i u Domu zdravlja Otočac.

Nalaz inspekcije pokazao je da unatoč tome što je preminuloj rodilji čak 11 puta učinjen ultrazvuk tijekom trudnoće, nije utvrđeno da ima patološko stanje zbog kojeg je bila u opasnosti. Zaključak Stručnog povjerenstva je da u postupku medicinskog zbrinjavanja rodilje nisu učinjeni stručni propusti. 

- Stručno povjerenstvo u sastavu liječnika specijalista ginekologije i opstetricije, subspecijalista fetalne medicine i liječnika specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, ustanovilo je da je tijekom trudnoće pacijentice ultrazvuk učinjen 11 puta u Općoj bolnici Gospić i Općoj bolnici Zadar te Domu zdravlja Otočac od strane tri neovisna stručnjaka koja nisu utvrdila patološko stanje koje bi zahtijevalo upućivanje pacijentice na porod u tercijarnu zdravstvenu ustanovu - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva zdravstva na naš upit što je pokazala obdukcija.

Kazali su kako je 'slijedom navedenog te na temelju uvida u cjelokupnu dokumentaciju uključujući i obdukcijski zapisnik, ustanovljeno da je uslijed pokušaja odstranjenja patološki urasle posteljice nastupilo masivno krvarenje koje je uzrokovalo hemoragični šok, posljedično višeorgansko zatajenje, te unatoč svim poduzetim mjerama u skladu s pravilima struke, smrtni ishod rodilje'.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.