Obavijesti

News

Komentari 55

Milošević: Dobili su mandat za zaokret, ali od toga nema ni Z

Milošević: Dobili su mandat za zaokret, ali od toga nema ni Z
5

Kandidat za šefa HDZ-a Domagoj Ivan Milošević kritizirao je prvih 100 dana Vlade. Zaključio je da nemaju program i strategiju i da ne znaju kako državu izvući iz krize

VIDEO

Rekordna nezaposlenost, rekordno porezno opterećenje i nedostatak jasnih ciljeva - tako je Domagoj Ivan Milošević na konferenciji za novinare ocijenio prvih 100 dana nove Vlade.

- Vlada je dobila mandat za zaokret, ali od toga nema ni Z - rekao je odmah na početku jedan od kandidata za mjesto predsjednika HDZ-a. 

Oštro je kritizirao Vladu jer, kaže, nemaju program i strategiju i ne znaju kako državu izvući iz krize.

- Odlika ljevičara je da dižu poreze što će zemlju gurnuti u provaliju. Plan 21 postao je plan 25. Nadam se da uskoro nećemo imati plan 29 - naglasio je Milošević te dodao kako je predsjednik Vlade Zoran Milanović dužan svima objasniti koji su njihovi ciljevi i strategija i što to točno oni misle raditi.

'Samo slušamo galamu prvog potpredsjednika Vlade'

- U ovih 100 dana nove Vlade mi slušamo samo galamu prvog potpredsjednika Vlade, a zaglušujuću tišinu predsjednika Vlade. To nas ne vodi od ruba provalije, već nas tamo gura - kazao je Milošević te dodao kako je zgrožen političkim kadroviranjem koje sadašnja Vlada provodi.

- To se ne smije raditi po političkom ključu. Mora se prekinuti navada da se sa svakom novom vlasti kreće od nule. Kad mi dođemo na vlast 2015. godine nećemo pomesti cijeli srednji upravljački sloj u državnim tvrtkama jer onda time gubiš ljude u koje si godinama ulagao. I smatram da je nemoguće biti član Vlade i Nadzornog odbora neke tvrtke - istaknuo je bivši potpredsjednik Vlade za investicije.

'Opet ću dovesti HDZ na vlast'

Očekivali smo jasan plan i program a oni sve rade stihijski. Nakon što dođem na čelo stranke i oporbe i osnujem Vladu u sjeni uvijek ću nuditi rješenja, svakodnevno pratiti rad vlade i kritizirati. Ponovo ću dovesti HDZ na vlast i Hrvatskoj osigurati bolju budućnost, kazao je Milošević.

Također, ocijenio je da pojedini članovi Vlade uopće ne razumiju poduzetništvo, te najavio da će, kao saborski zastupnik, u parlamentarnu proceduru uskoro uputiti prijedlog zakona o investicijama od državnog interesa. Tim se zakonskim rješenjem, koji je izradio njegov stručni tim, a u HDZ-ovoj Vladi nije bilo razumijevanja, kani osigurati brža i učinkovitija provedba javnih i privatnih investicija. 

'Nisam pio kavu s Pašalićem'

Na kraju je demantirao da je prije skoro dva mjeseca popio kavu s Ivićem Pašalićem.

- On je sjedio u drugom dijelu hotelskog kafića i samo smo se pozdravili. Ponavljam još jednom. HDZ treba nove ljude i ideje, okrenuti se budućnosti, a ne prošlosti - zaključio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela