Obavijesti

News

Komentari 39

Ministar Dragan Primorac: Torbe su promašena tema

Ministar Dragan Primorac: Torbe su promašena tema
3

Zamolili smo ministra Primorca da na svoja leđa stavi torbu koja ima čak 22 posto njegove težine. Toliko svaki dan nose prvašići. No, on je to odbio

VIDEO

Antonio Mičić (7) iz Dugog Sela kraj Zagreba ima 23 kilograma, a njegova torba sa svim knjigama i priborom teži oko pet kilograma. Antonio na leđima tako nosi 22 posto svoje težine. Kaže da ga škola veseli, ali ne i torba koju će nositi svaki dan. Antonio je samo jedan od 41.575 prvašića koji će “polomljenih” leđa svaki dan ići u školu. Usprkos preteškim torbama, ministar obrazovanja Dragan Primorac tvrdi da torbe ni u budućnosti neće biti lakše. Rješenje vidi jedino u jednosmjenskoj nastavi i u tome da mališani ponedjeljkom u školu donose knjige, a petkom ih odnose, no kad će se to dogoditi, niti on sam ne zna. Neki stručnjaci tvrde da jednosmjenska nastava u cijeloj Hrvatskoj može zaživjeti tek 2022. godine.
Zamolili smo ministra Primorca da, poput Antonija, na svoja leđa stavi torbu u kojoj će biti 22% njegove težine. No odbio nas je.
- Ta tema je promašena. U nekoliko navrata sam naglasio da rješenje vidim u jednosmjenskoj nastavi i da će djeca prestati svaki dan nositi prepune torbe u školu - objasnio je svoj stav Primorac i tim nas objašnjenjem uskratio za mogućnost da vidimo koliko bi se ministar patio da na leđima barem 15-ak minuta nosi 15-ak kilograma. I osjeti kako je školarcima svaki dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela