Obavijesti

News

Komentari 13

Ministar Fuchs: Sve spremno za školu, dio nastave bit će online

Ministar Fuchs: Sve spremno za školu, dio nastave bit će online

Upitan snima li on razgovore sa suradnicima, referirajući se na slučaj objavljene snimke ministra zdravstva Vilija Beroša s kolegicom Dijanom Zadravec, Fuchs je rekao kako ne snima ništa

VIDEO

Sve radimo da sve bude spremno. Napravili smo prvi dokument i mislim da je to kao osnova, što se epidemiologije tiče, jako dobra, poručio je u srijedu ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentiravši početak nove školske godine. 

Pogledajte video: Ministri uoči sjednice

Pokretanje videa...

Izjave ministara uoči sjednice Vlade 02:32

Dio nastave bit će online, dio u učionicama za one koji ne mogu osigurati dovoljan razmak među učenicima.

Fuchs poručuje kako su moguće kombinacije ovisno o epidemiološkoj situaciji. Fakultetima su prepustili da se sami organiziraju. Fuchs podsjeća kako je HZJZ prošle akademske godine izdao preporuke koje će se malo revidirati. 

- Ne nalazim razlog zbog čega bi se nalagalo da nešto mora ići ili online ili ovako ili onako, konačno to su visokoškolske institucije u kojima se može cijelo vrijeme održavati nastava licem u lice, ako ima mali broj studenata i dovoljno veliki prostor, a netko će odlučiti da će dio nastave eventualno ići online - istaknuo je. 

Bivša ministrica Blaženka Divjak poručila je jutros kako je Fuchs u intervjuu za Jutarnji list iznio neke neistine, što on opovrgava. 

- To je bilo jedno pitanje da li se ovaj dokument i sve ovo skupa trebalo napraviti ranije. Moj odgovor je bio, nikako ne zlonamjeran, dapače u ovom dokumentu se pozivamo na sve ono što je napravljeno ranije dobro, da nismo mogli napraviti ranije kad smo došli prije mjesec dana i nakon mjeseca dana evo ovog dokumenta. A da li je netko to mogao raditi prije pola godine, godinu, možda je mogao - rekao je. 

'Ako ne bude dovoljno učitelja, ukinut ćemo produženi boravak'
'Ako ne bude dovoljno učitelja,  ukinut ćemo produženi boravak'

Što se tiče produženog boravka, u kojem se ne smiju miješati grupe učenika, Fuchs ističe kako je to u ingerenciji osnivača. 

- Ako osnivači mogu organizirati boravak na način da se grupe ne miješaju, boravka će biti. Ako ne mogu, to je opet epidemiološka mjera - istaknuo je. 

Zahvaljujući ministrici Divjak, dodao je, nabavljeno je dodatnih 100.000 tableta, što je oko 300.000 ukupno.

Obzirom da je ministar graditeljstva Darko Horvat u samoizolaciji jer je njegova pomoćnica pozitivna na korona virus, novinari su ga upitali da li u Ministarstvu obrazovanja vrijedi poseban režim rada. 

'Ja ne snimam razgovore'

- Poštujemo epidemiološke mjere. Danas sam ponovno rekao suradnicima da želim da se svi po hodnicima i zajedničkim prostorijama kreću s maskama - rekao je. 

Upitan snima li on razgovore sa suradnicima, referirajući se na slučaj objavljene snimke ministra zdravstva Vilija Beroša s kolegicom Dijanom Zadravec, Fuchs je rekao kako ne snima ništa. 

- Nisam pristaša toga apsolutno i ja sam siguran da moji ne snimaju sigurno - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.