Obavijesti

News

Komentari 8

Ministar iz BiH teško optužio Hrvatsku: 'Nema argumenata'

Ministar iz BiH teško optužio Hrvatsku: 'Nema argumenata'
1

O takvim se stvarima ne priča u medijima, nego policija postupa i hvata one koji su počinitelji. Mogu ovo procijeniti kao pokušaj da se pošalje poruka bez ikakvih argumenata, kaže Ostojić

VIDEO

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ustvrdio je u srijedu kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije. 

Mektić je kao osobe izravno umiješane u navodne aktivnosti prozvao generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića te novinara Radio-televizije Republike Srpske Matu Đakovića koji slovi kao osoba bliska predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Na njegove izjave reagirao je bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, javlja N1.

- O takvim se stvarima ne priča u medijima, nego policija postupa i hvata one koji su počinitelji. Mogu ovo procijeniti kao pokušaj da se pošalje poruka bez ikakvih argumenata. O tome će sigurno MVEP, a i Obveza odbora za unutarnju politiku je da zatraži informaciju, rekao je Ostojić novinarima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Otkrivena je tajna operacija hrvatskih obavještajaca u BiH'
'Otkrivena je tajna operacija hrvatskih obavještajaca u BiH'

Govoreći o Mektićevim izjavama, Ostojić je rekao kako "ovo nije prvi put da se šalju signali bez ikakvih argumenata".

Na pitanje zašto bi Mektić izjavio da hrvatske službe naoružavaju islamističke ekstremiste u BiH, Ostojić kaže:

"Možda više neće biti ministar za par dana, ja to ne znam. Kad pošaljete poruku da neka strana služba naoružava ljude, zaboravljate činjenicu da je i Hrvatskoj u interesu da Bosna i Hercegovina bude stabilna zemlja. Ne mogu vjerovati da bi se takve stvari radile, da se naoružavaju islamističke skupine. To vjerojatno služi za dnevne situacije koje oni imaju svaki dan."

"Idući tjedan imamo izvješća sigurnosnih službi i pitat ću i provjeriti je li to istina ili ne. U ovom momentu mogu reći da ne bih nikad bez argumenata optužio susjednu zemlju da tako nešto radi. To za jednog ministra apsolutno nije ozbiljno", kaže Ostojić.

"Ovakva izjava bi bila logična da ste nakon neke akcije pronašli neko oružje i osobe i uhitili one koji u tome sudjeluju. Ovo je samo bacanje prašine u oči iz dnevno-političkih razloga. Bez obzira na sve tražit ćemo argumente", kaže Ostojić.

Na pitanje ima li potpuno povjerenje u SOA-u, Ostojić kaže kako "za nikoga ne stavlja ruku u vatru", ali i kako se "indicije, ukoliko postoje, mogu provjeriti".

Kaže i kako su institucije već trebale reagirati.

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić komentirao je Mektićeve izjave. Kaže da se radi o konkretnim tvrdnjama, konkretnim imenima i konkretnim postupcima te da to treba argumentirano potvrditi ili demantirati.

"To trebaju napraviti sigurnosne službe BiH i Hrvatske. To je jedinstven sigurnosni prostor, kada su islamisti-ekstremisti u pitanju. Sigurnosnih izazova po tom pitanju ima, ali nisu ni blizu onoj razini kako ih pokušavaju prikazati izborni gubitnici u BiH na čelu s gospodinom Čovićem".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...