Obavijesti

News

Ministar Marić i guverner Vujčić gostuju na biznis konferenciji u organizaciji 24sata i Kvake24

Ministar Marić i guverner Vujčić gostuju na biznis konferenciji u organizaciji 24sata i Kvake24

Konferencija "Hrvatska u novom ekonomskom okruženju“, koja će se 6. lipnja održati u Hilton Garden Inn Hotelu, dotaknut će se brojnih aktualnih tema. Dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije i financija

VIDEO

Kakve su posljedice sankcija Rusiji za hrvatsku ekonomiju, postoje li pozitivne strane i  koliko nam u prevenciji onih negativnih mogu pomoći tehnološki alati, digitalne inovacije i mobilnost radne snage? Kakve nas sve promjene očekuju na tržištu rada? Na ova pitanja, ali brojna druga naši stručnjaci odgovorit će na 2. biznis konferenciji 24sata “Hrvatska u novom ekonomskom okruženju”, koja će se 6. lipnja održati u Hilton Garden Inn Hotelu. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja.

Zagreb: Izjave za medije nakon 15. sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura


Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija, a bit će zanimljivo i čuti što kaže guverner HNB-a Boris Vujčić u svom izlaganju putem video veze.
Poslovanje i financiranje u novom ekonomskom okruženju prvi je panel na kojem će se govoriti o invaziji na Ukrajinu, koja je trajno narušila ekonomsku paradigmu prema kojoj nitko neće ući u rat zbog posljedica za gospodarstvo. 
Koliko će kriza trajati i što će donijeti, hoćemo li imati dovoljno energenata za proizvodnju i građane, je li bolje u takvoj situaciji da Hrvatska bude dio eurozone ili ne na panelu će pokušati odgovoriti Višnja Božinović, članica Uprave za poslovanje sa stanovništvom i SME-ovcima RBA, Vedran Šošić, glavni ekonomist Hrvatske narodne banke, Igor Škrgatić, predsjednik HUP-a - Udruge malih i srednjih poduzetnika te dr. sc. Željko Lovrinčević, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju, Ekonomski institut u Zagrebu.


S druge strane, na panelu Nova stvarnost: promjene na tržištu Goran Šaravanja, glavni ekonomist Hrvatske 
gospodarske komore, Petar Šimić, predsjednik uprave PRIMACOŠPED-a, prof. dr. sc. Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta Zagreb, Katedra za financije, izv. prof.dr.sc Velibor Mačkić, posebni savjetnik predsjednika Republike za ekonomiju te Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, pokušat će doći do odgovora kako nadoknaditi izgubljena tržišta, gdje pronaći radnu snagu i kako, naravno, izbjeći ulazak u recesiju koja prijeti.
Key note speaker Hrvoje Supić, Vice President Central and Eastern Europe, Salesforce, u svom predavanju govorit će o novom digitalnom dobu iz perspektive najinovativnije kompanije na globalnom tržištu, a zanimljivo će biti čuti što će u case study intervjuu Dejan Rogan, Head Of Business Solutions, HSM, i Boris Nađ, Global Head of IT Operations, FOREO, reći o digitalnoj transformaciji i kad je pravo vrijeme za nju.
Veliki dio konferencije bit će posvećen IT sektoru i automatizaciji poslovanja. Na panelu Inovacije u prodaji i marketingu kao alat povećanja profitabilnosti i učinkovitosti doznat ćemo kako dobar proizvod više nije jamac uspjeha te da je kupcima važan odnos prema njima, što zahtijeva konstantnu inovaciju u pristupu i načinu na koji možemo organizirati poslovanje tvrtke. Interno, ali i prema vanjskim klijentima i kupcima. Kako to rade uspješne tvrtke i koji im alati mogu u tome pomoći, govorit će Zoran Turković, CEO 24sata, Krešimir Hlede, CEO Greyp Bikes i Hrvoje Bujan, CEO Franck Snogoo. U okviru konferencije govorit će i Andreja Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja iz Fine, u samostalnom slotu pod nazivom “Horizontalna i vertikalna integracija servisa za digitalizaciju”, gdje će predstaviti sve prednosti elektroničkog poslovanja.
Na panelu Nezaustavljiva tehnologija: 5G & Next infrastruktura za Industriju 4.0 moći ćete doznati kako će IoT i 5G utjecati na promjene u prijevozu, upravljanju proizvodnim procesima ili pružanju različitih usluga. Govorit će se i o futurističkom svijetu metaversea te primjeni NFT-a kao virtualnih reprezentacija turističkih spomenika. Je li Hrvatska spremna za Industriju 4.0 i može li ona značajno unaprijediti naše gospodarstvo? Više o tome reći će Zlatko Horvat, direktor tvrtke LEAPWISE, Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti - HAKOM, Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Nataša Malić, direktorica Sektora za planiranje i inženjering pristupnih mreža HT-a te Miro Antonijević, direktor tvrtke Končar Digital. 
Sve o konferenciji pratite na službenoj stranici Kvaka24 konferencije te na Facebook stranici konferencije. 

Programski partner konferencije: HSM - Salesforce Consulting Partner

Partneri konferencije: HEP, Raiffeisenbank Hrvatska, Fina, Hrvatska gospodarska komora, LEAPWISE, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Croatia osiguranje, Hrvatski Telekom, KONČAR i Stega Tisak.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela