Obavijesti

News

Komentari 36

Ministar Marić: 'Netko plaši ljude pričom o smanjenju plaća'

Ministar Marić: 'Netko plaši ljude pričom o smanjenju plaća'
1

Ministar Marić i dalje ne želi javno komentirati poreznu reformu, no kaže da je ostao zatečen pričom da postoji bojazan kako će se smanjivati plaće zbog doprinosa za zdravstvo

VIDEO

Plaši se ljude bez razloga. Malo sam zatečen jer ne znam na temelju čega se razvila ta rasprava o smanjenju plaća, kaže nam ministar financija Zdravko Marić. 

Porezna reforma koju je najavio, a o kojoj sam ne želi govoriti, i dalje je glavna tema na Markovu trgu. HDZ-ovi partneri već javno raspravljaju što treba mijenjati, no dok ministar javno ne objavi konačan prijedlog, sve se svodi na puste priče.

Porezna reforma na udaru: Svi kritiziraju, a Marić samo šuti...
Porezna reforma na udaru: Svi kritiziraju, a Marić samo šuti...

- Netko je učinio što je učinio i neki detalji su iscurili u javnost. Zagovaram da se o takvim stvarima govori u cjelovitom obliku, i tako ću to i prezentirati. Već dugo mi je neugodno odgovarati na svaki upit na isti način. Ja čekam da prođu interne procedure i onda ću sve prezentirati - ponavlja ministar. 

Ovaj tjedan bi trebao sjesti za stol s premijerom Andrejom Plenkovićem i prezentirati mu ono što već svi otprilike znamo. To što je reforma iscurila u javnost, ministru samo olakšava posao, jer na dijelove na koje je reakcija bila negativna može utjecati prije službene prezentacije. Dosad se najviše komentirala mogućnost smanjenja PDV-a na meso i svježu ribu s 25 na 13 posto, novi val povećanja plaća i rasterećenja poduzetnika, ali i povećanje doprinosa za zdravstvo. Upravo zbog tih doprinosa počele su špekulacije o smanjenju plaća u zdravstvu što je jučer ministar demantirao. Oglasili su se i HDZ-ovi partneri. Primjerice, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je dio reforme vezan za zdravstvo nazvao “katastrofalnim”.

Ujedno smatra da je najlakše probleme rješavati povećanjem poreznih stopa, no da to nije rješenje. Sličnog razmišljanja je i Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti. Partneri su uglavnom ogorčeni na ministra Milana Kujundžića, za kojeg kažu da nije napravio ništa od najavljenih reformi. Dok čekamo Marićevo izlaganje reforme, barem znamo da bi u nekom obliku trebala ići na jesen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela