Obavijesti

News

Komentari 121

Ministar Matić primio majku Francuza poginulog na Ovčari

Jean Michael prepoznao je Hrvatsku kao zemlju koja se našla pod agresijom. Nažalost ne možemo ga vratiti, ali mu iskazujemo zahvalu, rekao je ministar

VIDEO

Ministar branitelja Predrag Fred Matić u petak je primio Lyliane Fournier, majku Jean Michel Nicoliera, branitelja koji je poginuo u Vukovaru. Tema razgovora bila su prava koja će Jean Michelova obitelj dobiti. 

- Njegova obitelj ima sva prava koja pripadaju svakom hrvatskom branitelju, a to su obiteljska mirovina, invalidnina i stambeno zbrinjavanje ako nije riješeno. Jean Michel prepoznao je Hrvatsku kao zemlju koja se našla pod agresijom. Nažalost ne možemo ga vratiti, ali mu kao Vlada iskazujemo poštovanje i zahvalu - rekao je ministar.

Lyliane mu je zahvalila te istaknula kako Hrvatsku doživljava kao svoju domovinu. 

Književnica Nevenka Nekić uskoro objavljuje roman 'Jean ili miris smrti', posvećen francuskom dragovoljcu. Kazala je kako joj je bilo teško pisati, a na romanu je radila više od godinu dana. U njemu su i podaci s tajnog suđenja u Beogradu na kojem je bio i Jean Michelov ubojica. 

- Morala sam se poistovjetiti sa životom stranca od 25 godina. Nisam poznavala ni njega i njegovu  zemlju niti motive koji su ga ovdje doveli, a osim što sam proživjela pišući i njegovu smrt na Ovčari, preživjela sam iznova i smrt pet članova obitelji - rekla je Nekić i dodala kako ju je roman koštao i živaca i zdravlja.

Prisjetila se kad je Lylianne prije 20 godina došla tražiti sina i našla ga u žličici zemlje kod vukovarske bolnice i njezinih riječi: 

- Nosim ovu zemlju u Francusku. Stavit ću je u biljku pokraj koje je slika mog sina, a biljka se zove nada da se više nikada nešto tako ne ponovi. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću
IZBORI 2024.

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece
Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku