Obavijesti

News

Komentari 94

Ministar Matić uoči susreta s braniteljima: 'Sve će biti bolje!'

Ministar Matić uoči susreta s braniteljima: 'Sve će biti bolje!'
1

Na sastanku će u ponedjeljak uz ministra Matića biti i premijer Milanović, te ministar Kotromanović. Branitelje će zastupati između 40 i 70 predstavnika

VIDEO

Vjerujem da će stvari od sutra krenuti na bolje, optimistično je rekao ministar branitelja Predrag Fred Matić u razgovoru za Media servis uoči sutrašnjeg sastanka s brojnim predstavnicima branitelja koji još uvijek borave u šatoru u Savskoj 66. 

Ministar Matić objasnio je da će uz njega na sastanku biti i ministar obrane Ante Kotromanović, a u jednom će dijelu sudjelovati i premijer Zoran Milanović. S druge će strane uz Klemma i Glogoškog biti između 40 i 70 predstavnika braniteljskih Udruga.  

- Nakon uvodnog prvog sastanka u Banskim dvorima početkom tjedna, sada ćemo pričati o konkretnim stvarima. Mjesta za napredak ima - objasnio je Matić i dodao:

- Ove opskrbnine koje se sada zovu zajamčena minimalna naknada to je jedno te isto, samo je prešlo u sustav socijalne skrbi. Ako baš hoće da se to vrati u Ministarstvo branitelja, nemam ništa protiv. Jedino što se ništa neće promijeniti osim samog naziva. Naglasio je da su mu ruke vezane po pitanju konkretnijih stavki. 

- Proračunska sredstva su takva kakva jesu i nažalost ne mogu biti veća. I ja bi volio da mi je proračun veći za milijardu, dvije kuna, pa bi onda i moj rad bio znatno prepoznatljiviji jer bi mogao puno više učiniti. Ovako, kako narodna poslovica kaže, pokrij se koliki ti je pokrivač - zaključio je. 

Ministar Matić također je još jednom ponovio kako na poziciji ministra branitelja misli ostati sve do kraja mandata. Nakon toga, kaže, više ne misli obnašati funkciju ministra, bez obzira na rezultat izbora. 

Iako ne želi biti optimist, kaže da to ipak jest kada je u pitanju sutrašnji sastanak s predstavnicima branitelja iz Savske 66.

- Vjerojatno su i sami shvatili da one scene na Markovu trgu nisu nikome trebale, da to plaši naše ljude, a kamoli strance. Vjerujem da će od sutra stvari krenuti bolje, ali već sam se nekoliko puta ugrizao za jezik.

- Sjediti u kafiću i pričati jednu priču je potpuno drugačije nego sjediti u uredu, kako oni vole reći, u fotelji. Kad u njoj sjediš koliko god komotno izgledala ona jako žulja jer imate vezane ruke u mnogim stvarima. Pri tome ne mislim politički, već materijalno. Pa, zar bih ja volio da postoji ijedan branitelj koji ne prima opskrbninu, pa zar bi ja volio da postoji branitelj invalid koji nije riješio stambeno pitanje? Ne mogu vjerovati da netko to zaista misli, zaključio je ministar Matić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 94

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti