News

Komentari 131

Ministar pravosuđa: Neće biti skupa desničara, zabranjen je

Ministar pravosuđa: Neće biti skupa desničara, zabranjen je

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak je najavio tužbu protiv Vlade na Sudu za ljudska prava. Kaže da neće održatiskup, već će svoje goste povesti u 'turistički' obilazak

Pravni poredak u Hrvatskoj će se održati onakav kakav jest, ono što je zabranjeno neće se održati, kazao je u petak ministar pravosuđa Orsat Miljenić odgovarajući na pitanje novinara  hoće li najavljenog okupljanja desničara, unatoč zabrani, ipak biti.

Dodao je da se može održati samo skup za koji postoji dozvola.

 - Načelno postoji zabrana skupa, znači skup koji je zabranjen, njega neće biti - zaključio je ministar nakon sastanka sa slovenskim ministrom pravosuđa i javne uprave Senkom Plilčaničem. 

'Zabrana skupa je kršenje demokratskih prava'

Tražimo da se bez obzira na različitost svjetonazora vlasti i organizatora dopusti okupljanje takve i svakakve vrste koja ne ugrožava imovinu i osobe, rekao je predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević. Dodao je kako se ne slažu s ekstremnim desničarskim idejama najavljenog skupa, no kako smatraju da je njegova zabrana kršenje prava na javno mišljenje, dijalog i slobodu javno izgovorene riječi. 

Miljak: Goste ću povesti u turistički obilazak grada

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak je najavio tužbu protiv Vlade na Sudu za ljudska prava. Napomenuo je da neće održati najavljeni skup, već će svoje goste povesti u 'turistički' obilazak grada.

Najčitaniji članci