Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
123 komentara

Otkazi za 500 ljudi u HAC-u i ARZ-u: Ušteda 300 milijuna kn

Ministar prometa kaže da bi restrukturiranje trebalo završiti 1. siječnja. Iz obje tvrtke izdvojit će se sektori naplate i održavanja, a osnovat će se nova zajednička tvrtka

Marko Lukunić/Pixsell
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Siniša Hajdaš Dončić, ministar prometa, je u petak otkrio detalje restrukturiranja Hrvatskih autocesta. Hajdaš Dončić je rekao kako će se restrukturiranjem Hrvatskih autocesta i tvrtke Autocesta Zagreb-Rijeka uštedjeti 300 milijuna kuna te da će se broj zaposlenih smanjiti za 500. 

Rekao je i kako bi restrukturiranje trebalo završiti 1. siječnja do kada bi iz obje tvrtke trebali biti izdvojeni sektori naplate i održavanja te će biti osnovana nova zajednička tvrtka.

Podsjetimo, spominjala se i mogućnost da se autoceste daju u koncesiju na trideset godina. 

Iako to na sjednici Vlade u četvrtak nije službeno potvrđeno tim riječima, za premijera Zorana Milanovića je najvažnija točka dnevnog reda bila odluka o odabiru savjetnika za usluge monetizacije javnog duga vezanog uz HAC i Autocesta Rijeka-Zagreb. Time se treba osmisliti  što učinkovitiji način mogućnosti održavanja, financiranja, ali i zarade na strateškim cestovnim pravcima. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message