Obavijesti

News

Komentari 220

'Ostajemo pri ostavkama, ali pomoći ćemo nasljednicima'

'Ostajemo pri ostavkama, ali pomoći ćemo nasljednicima'
4

Nakon sastanka s ministrom Šustarom i predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, vođa kurikularne reforme Boris Jokić rekao je kako on i njegov tim čvrsto ostaju kod ostavke

VIDEO

Nakon sastanka s ministrom Šustarom i predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, vođa kurikularne reforme Boris Jokić rekao je kako on i njegov tim čvrsto ostaju kod ostavke, ali pomoći će svakome tko će taj posao nastaviti nakon njih. Predsjednici se zahvalio na iskazanoj potpori. 

- Bilo kakvi politikantski utjecaji na ovaj proces, kao i politikantska svojatanja mogu samo škoditi reformi. Ovo je reforme građana Hrvatske, odgojno obrazovnih radnika, akademske zajednice, djece i roditelja, a ne političkih struktura - rekao je Jokić poručivši da je za reformu potrebna jasna politička volja, operativna podrška, ulaganja u znanost i obrazovanje.

Na pitanje hoće li doći na sutrašnji prosvjed, Jokić je rekao da još ne zna.

Jokić se zahvalio predsjednici na podršci i drago mu je što je jasno da je kurikularna reforma jednako važna kao i sve druge najavljivane reforme i da zaslužuje dužnu pažnju. Ponovio je kako reformom žele postići da mladi ljudi kritički misle i donose odluke. Rekao je kako se iz današnjeg sastanka vidi kako je otvaranje dijaloga važno. Rekao je i da su spremni uključiti i druge ljude u cijeli proces i da su spremni da se dokumenti još jednom pogledaju, ali izričito traže odmicanje politikanstva od obrazovanja. Pozvao je velike političke stranke da ne svojataju ovaj proces. 

Pokretanje videa...

03:39

- Ovo je reforma struke, učitelja, teta u vrtićima, roditelja i djece. Struka uvijek mora biti ispred politike, ako to nije slučaj ovaj se proces neće moći nastaviti. Hrvatska može bolje - rekao je Jokić. Budući da nije bilo pitanja i dalje je nejasno da li Jokić ostaje na čelu stručne skupine ili ne.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla kako da je reforma obrazovanja prebitna stvar i prebitno pitanje za budućnost domovine da bi se tu politički dijelili.

- Reforma se mora nastaviti jer je riječ o budućnosti naše djece i naše domovine. U javnoj raspravi svatko će imati pravo reći što misli pa i političari, a ja ću učiniti sve da uklonim poltičke utjecaje i da rasprava bude sadržajna i rasprava zajedništva. Reforma mora biti takva da naša djeca budu rame uz rame najrazvijenim državama i da reforma bude u skladu sa zahtjevima tržišta. Pozivam struku i roditelje da se uključe u nju, ja ću se kao roditelj uključiti i nadam se da ćemo u konstruktivnom dijalogu naći najbolje rješenje za reformu i postaviti našu djecu u prve, aktivne klupe koje će aktivno sudjelovati u razvoju Hrvatske i globalnog gospodarstva. Pozdravljam nastavak razgovora između stručne skupine i ministra i pozivam sve da se uključe u cilju nacionalnih interesa - rekla je Grabar Kitarović.

 

 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je, podsjetimo, nedavno u otvorenom pismu poručila Jokiću da sada ne može odustati i da reforma mora ići dalje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije