Obavijesti

News

Komentari 5

Ministar turizma o budućnosti: IDS sigurno neće iz koalicije

Ministar turizma o budućnosti: IDS sigurno neće iz koalicije
1

Od Tesline kuće ćemo napraviti turističku meku, a želja nam je i što više novca izvući iz EU fondova za turizam. Iako me hvale, mislim da sam mogao više rekao je

VIDEO

24express: U nedavno provedenom istraživanju među najbolje ste ocijenjenim ministrima. Laska li vam to?

Veseli me što javnost prepoznaje rad, aktivnosti i mjere koje provodi Ministarstvo turizma i ja osobno. To daje dodatnu snagu za buduće aktivnosti.

24express: Koju biste vi sebi dali ocjenu, odnosno ima li neki od ministara za kojeg mislite da je zaslužio višu ocjenu od vaše?

Osobno, nikad do kraja nisam zadovoljan učinjenim. Uvijek mislim da je moglo i može i više. Mislim da je posljednja ocjena koju sam dobio realno mjerilo onoga što je učinjeno u odnosu prema očekivanom. Nezahvalno je ocjenjivati kolege, a najteže samog sebe. Mogu reći da odlično surađujem sa svim kolegama, naročito onima koji vode resore vezane za turizam, kao što su pomorstvo i promet, financije, graditeljstvo, gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo, zaštita okoliša. Prema mom mišljenju, iznimno je velik posao odradio ministar financija.

24express: Dolazite iz privatnog sektora. Kako se snalazite na mjestu ministra?

Svoju sam poslovnu karijeru proveo u turizmu na različitim položajima u javnom i privatnom sektoru te poznajem sve segmente turističkog gospodarstva, što sigurno olakšava rad na poziciji na kojoj sam trenutačno. Svako novo radno mjesto nosi i nove izazove. Svjestan sam zapreka koje su dosad sprečavale daljnji razvoj turizma te pokušavam sa svojim timom i čelnicima drugih ministarstava raditi na rješenjima. Uz to sam bio prije desetak godina, istina kratko vrijeme, zamjenik ministrice turizma, tako da poznajem način rada pa i neke od suradnika koje sam zatekao. Nakon početnih dana uhodavanja i, iskreno ću reći, velikog stresa, stvari su došle u normalu. Posao ministra sličan je drugom visoko rangiranom menadžerskom poslu, uz razliku što je neuporedivo veći pritisak javnosti te medijska eksponiranost, što nije lako.

24express: Premijer Milanović izjavio je da će Hrvatska u turizmu biti najbolja u Europi. Kada je realno to očekivati?

Preciznije, premijer je rekao da želi da Hrvatska bude najbolja u turizmu u Europi. Uspijevaju samo ambiciozni i dobro je imati visoke, ali ostvarive planove. Ovogodišnji rezultati osigurali su Hrvatskoj titulu turističke pobjednice sjevernog Mediterana u sezoni 2012. godine. Moramo sustavno planirati svoj turistički razvoj, raditi na dizanju kvalitete turističke ponude, edukaciji, graditi nove kapacitete, ali i izbjeći pogreške koje su učinile neke druge zemlje. Hrvatska ne smije biti presagrađena i očuvan prostor i okoliš moraju biti naš osnovni resurs na dugi rok.

>>> Čitateljima uz novi broj 24sataExpressa poklanjamo DVD film "Pasija" o posljednjih 12 sati života Isusa Krista te DVD dokumentarni film "Heroji Vukovara"

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu