News

Komentari 27

Ministarstvo branitelja oštro na Beljaka: 'Omalovažava nas'

Ministarstvo branitelja oštro na Beljaka: 'Omalovažava nas'

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije je osudio nastavak uvrjedljivih javnih istupa Kreše Beljaka. Također napominje da nazivanje branitelja 'šačicom pijanaca' ne smije biti prihvatljiva retorika u javnom prostoru

Ministarstvo hrvatskih branitelja priopćilo je u petak da najoštrije osuđuje nastavak  uvredljivih i neprihvatljivih javnih istupa predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Kreše Beljaka kojima, kako ocjenjuje,  grubo vrijeđa čast i ugled hrvatskih branitelja te omalovažava njihovu žrtvu.

- Na stranačkom skupu u Kalniku, Beljak je izjavio kako je, dok je bio predsjednik Vlade, Zoran Milanović 'trpio više od dvije godine šator tamo neke šačice pijanaca u Savskoj' te da 'nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner'. Krešo Beljak ovakvim istupom omalovažava hrvatske branitelje i njihovu žrtvu - navodi se u priopćenju. 

Iz Ministarstva dodaju da nazivanje hrvatskih branitelja koji su prije nekoliko godina sudjelovali u prosvjedu pred tadašnjim Ministarstvom branitelja, šačicom pijanaca - ne može i ne smije biti prihvatljiva retorika u javnom prostoru.

Ističu da su među prosvjednicima, koje Beljak podrugljivo naziva šačicom pijanaca, uz najteže ratne vojne invalide bili i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te brojni hrvatski branitelji.

 Napominju da je prosvjed kojim se u vrijeme Milanovićeve Vlade 'izražavalo nagomilano nezadovoljstvo neprihvatljivim odnosom prema braniteljima i stradalnicima,  obilježila i smrt 100-postorne HRVI Nevenke Topalušić', što je 'tragičan događaj koji zaslužuje pijetet, a nipošto ovakvo izrugivanje'.

 Iz Ministarstva hrvatskih branitelja kažu da je 'lažna i neutemeljena i tvrdnja kako su svi hrvatski generali multimilijunaši, tendenciozno iznesena s ciljem dodatnog blaćenja pojedinaca, ali i cijele skupine ljudi, koji su taj čin časno i zasluženo stekli'.

 Dodaju da Ministarstvo 'četvrtu godinu zaredom čini sve kako bi se vrednovala uloga i zasluge hrvatski branitelja kojima ova Vlada svojim odgovornim odnosom i konkretnim mjerama odaje zasluženo poštovanje'.

 Zaključuju kako su hrvatski branitelji zaslužni za slobodu koju živimo u Hrvatskoj, i u kojoj svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, međutim ima i odgovornost za izgovorenu riječ.

Najčitaniji članci