News

Komentari 1

Ministarstvo mora: Pronađena su tijela troje članova posade tegljača, za dvoje se još traga

Ministarstvo mora: Pronađena su tijela troje članova posade tegljača, za dvoje se još traga

Potraga za članovima posade traje od 21 sat u srijedu kada je prijavljeno potonuće tegljača. Zapovjednik broda je spašen, a Ministarstvo mora javlja kako su pronađena tijela troje članova posade

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je u četvrtak poslijepodne kako su pronađena tijela tri člana posade talijanskog tegljača "Franco P" te da se nastavlja potraga za dvoje članova posade. 

Podsjetimo, u srijedu oko 21 sat je MRCC Rijeka zaprimila informaciju da je tegljač potonuo te je pokrenuta zajednička akcija traganja koju provode MRCC Rijeka i MRCC Roma. Na tegljaču se nalazilo šest članova posade. Zapovjednik broda je spašen, a traga se za još dvoje. 

U potragu za nestalim članovima posade talijanskog tegljača "Franco P" uključio se i zrakoplov HRZ-a Pilatus PC-9M te obalni ophodni brod OOB-31 "Omiš", izvijestilo je Ministarstvo obrane u četvrtak.

U akciju je do sada bila uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta "Anna", teretni brod "Comanche", tegljač "Paul" te tankeri "Astrea" i "Crown 2".

Najčitaniji članci