News

Komentari 0

Ministarstvo o tragediji kod Bistre: Nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji

Ministarstvo o tragediji kod Bistre: Nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji

Iz Ministarstva kažu da su užasnuti tragičnim događajem, a poručuju da su odmah uputili upravni nadzor da se ispitaju sve okolnosti

Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti, rekli su u ponedjeljak iz Ministarstva  rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, nakon što su u kući kod Donje Bistre pronađena tijela majke i djeteta, koji su umrli nasilnom smrću.

Iz Ministarstva kažu da su užasnuti tragičnim događajem. 

- Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se djelovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Kako bi se osigurala pomoć za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena je i besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima i blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama.

Odgovornost je svih, od sustava do svakog od nas pojedinačno, da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo ranjive skupine društva – svaki oblik nasilja se mora prijaviti, a žrtvi pomoći. Jedino tako možemo, korak po korak, biti bolje društvo s nultom tolerancijom na nasilje”, poručili su iz Ministarstva, prenosi N1.