News

Komentari 1

Ministarstvo objavilo poziv: 15 milijuna kuna daju za turizam

Ministarstvo objavilo poziv: 15 milijuna kuna daju za turizam

Ministarstvo turizma do 15. rujna provodi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u ovoj godini za što je osigurano 15 milijuna kuna

Javni poziv Ministarstvo je objavilo ovog tjedna uz naznaku da se projekti financiraju iz Fonda za razvoj turizma (državni proračun), te da će sufinancirati do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinog projekta. Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u ovoj godini odnosno za plaže, centre za posjetitelje ili interpretacijske centre te za javnu cikloturističku infrastrukturu, za što je osigurano ukupno 15 milijuna kuna.

Kao predlagatelji projekta na poziv se do 15. rujna mogu prijaviti jedinice područne (regionalne) samouprave - županije te jedinice lokalne samouprave - gradovi i općine, a svi detalji nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva turizma.

Među detaljima iz poziva su primjerice da se za projekte uređenja plaža može ostvariti minimalna potpora od 200 tisuća kuna, a maksimalna od milijun kuna, što je maksimalna potpora i za centre za posjetitelje, dok je minimalna 100 tisuća kuna.

Iznos minimalne odnosno maksimalne potpore za javnu cikloturističku infastrukturu je 100 odnosno 300 tisuća kuna.

Najčitaniji članci