Obavijesti

News

Komentari 31

Ministru Paviću je procurilo: Prokišnjava mu krov kabineta

Ministru Paviću je procurilo: Prokišnjava mu krov kabineta
1

TKO JE KRIV? Zbog neodržavanja krova zgrade kojom upravlja njegov stranački kolega Tomislav Tolušić, ministru Marku Paviću voda probila u kabinet

VIDEO

Ovaj tjedan uopće nismo mogli koristiti dvoranu za sastanke u kabinetu ministra. Po katu ima i kanti jer je procurjelo i na drugim mjestima. Priča nam to zaposlenik Ministarstva rada, koje vodi HDZ-ov ministar Marko Pavić. Velika količina kiše izazvala je masovno curenje u zgradi u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici u kojoj je nekoliko ministarstava. Pavić ima tu nesreću da je na zadnjem katu, pa je i u njegov kabinet curjela voda.

Prema našim informacijama, čak 10-15 ureda imalo je problema s vodom nakon kiša. Cijela zgrada je u državnom vlasništvu, a naši sugovornici upiru prstom za loše održavanje u Ministarstvo poljoprivrede, kojem je na čelu također HDZ-ovac Tomislav Tolušić. Ministarstvo poljoprivrede inače upravlja cijelom zgradom.

Tekući problem zaustavljen

- Da je Tolušić ispravno održavao zgradu i predvidio ovaj popravak dok je bilo lijepo vrijeme, do ovog ne bi došlo - kaže nam drugi sugovornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No iz Ministarstva poljoprivrede odbacuju da su oni odgovorni za to što je krov prokisnuo.

- Prokišnjavanje je zaustavljeno, a krov privremeno saniran - odgovaraju, ali ističu da, iako oni upravljaju cijelom zgradom, za investicijsko održavanje (veći popravci poput krova) je zaduženo svako ministarstvo koje je preuzelo dio prostora.

- Mi smo preuzeli upravljanje zgradom 2013., ali postoji sporazum po kojem trošak investicijskog održavanja snosi svaka ugovorna strana sukladno svojim potrebama - pravdaju se iz Ministarstva poljoprivrede.

Tako brinu o mirovini

Osim ta dva ministarstva, tu su još Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Državni ured za trgovinsku politiku. Oni nisu ispod samoga krova, pa nisu imali problema s prokišnjavanjem.

Kako nam je potvrđeno, jučer je Tolušićevo ministarstvo dalo i suglasnost Pavićevu ministarstvu da krenu u popravak ravnoga krova.

Ali isključivo o svom trošku.

Koliko će sanacija na kraju stajati, još nije poznato jer tek treba napraviti projekt, procjenu troška, izabrati tvrtku koja će sanaciju raditi...
I ovaj primjer, čini se, pokazuje kako državna administracija dopušta da čak i državne zgrade propadaju. Sve bi možda bilo i jeftinije da je krov dobro održavan prethodnih godina te popravak napravljen ljetos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1