Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Miomir Žužul i Lino Červar ne žele natrag u Sabor

U idućem sazivu Sabora, bez obzira na izborne rezultate, u zastupničkim klupama sigurno nećemo vidjeti Žužula, Červara, Kapraljevića...

Robert Anić
Foto: Robert Anić
1 komentara

Različiti su motivi zbog kojih se na izborima neće kandidirati HDZ-ovci Miomir Žužul, Marija Bajt, Lino Červar i Branimir Pasecky. Bivši ministar vanjskih poslova i zastupnik Žužul posvetit će se međunarodnim aktivnostima. Ističe da će Hrvatskoj, ali i HDZ-u, više koristiti na tom planu, nego u parlamentu. Od izbora je iz obiteljskih razloga odustala i njegova stranačka kolegica Marija Bajt. Kaže da se njezin san o stvaranju Hrvatske ostvario, a stranci će pomagati na lokalnoj razini. Červar se, pak, saborskih klupa odrekao zbog rukometa, a najstariji zastupnik petog saziva Pasecky (76) odlazi u mirovinu nakon tri odrađena mandata. Na isti potez odlučio se i HSS-ov Luka Roić (57), koji je u zastupničkim klupama proveo dva mandata. Kaže da se svega zasitio, a u umirovljeničkim danima posvetit će se obitelji. HNS-ovca Željka Kurtova ne zanima ponovni ulazak u Sabor. Napomenuo je da se uvijek bavio privatnim poslom i da mu je odrađeni mandat bio samo poremećaj. Izgledno je da u saborskim klupama više  nećemo gledati ni njegovog stranačkog kolegu Antuna Kapraljevića, koji je zdravstveno stanje naveo kao najveću prepreku. Naime, Kapraljević ima problema sa srcem i čeka ga ugradnja četvrtog stenta.
Iz politike se povukao i Miroslav Rožić, koji je nedavno napustio HSP, no i dalje je otvorena mogućnost da se jednoga dana ponovno politički angažira. U SDP-u su ranije najavili da na njihovim izbornim listama neće biti sportaša i estradnjaka, a upitno je hoće li na listi biti mjesta za Cro Copa.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message