Obavijesti

News

Komentari 186

Mirjana je znala: Vještačenje vile naručila dan prije presude

Mirjana je znala: Vještačenje vile naručila dan prije presude
1

Sanaderovi odvjetnici bili su uvjereni da bi presuda mogla “pasti”, no nije jasno zašto ranije nisu napravili procjene nekretnina koje bi mogle služiti kao jamčevina

VIDEO

Vrhovni sud je odluku u predmetu Fimi media objavio u četvrtak u poslijepodnevnim satima, a vještak je već u srijedu, po nalogu Sanaderove supruge Mirjane, na terenu procjenjivao tržišnu vrijednost nekretnine Sanaderova odvjetnika Gorana Suića na zagrebačkom Srebrnjaku 94.

Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu od devet godina zatvora bivšem premijeru i vratio predmet na ponovno suđenje, s time da je za Ivu Sanadera odredio jamčevinu u iznosu od 12,4 milijuna kuna kako bi se mogao braniti sa slobode. Sanaderovi odvjetnici bili su uvjereni da bi presuda mogla “pasti”, no nije jasno zašto već ranije nisu napravili procjene nekretnina koje bi mogle poslužiti kao jamčevina. Naime, zbog nepotpune dokumentacije Sanader će u najmanju ruku ostati u zatvoru nekoliko dana dulje nego što je trebao. Jesu li odvjetnici tek u srijedu dobili mig s Vrhovnog suda prije nego što je javno objavio presudu ili su, nakon trodnevne sjednice, zahvaljujući svojem dugogodišnjem iskustvu naslutili kako bi odluka Vrhovnog suda mogla ići u tom smjeru?

- Procjena nekretnine nije išla u srijedu nego u četvrtak nakon objave presude - odgovorio nam je Sanaderov odvjetnik Goran Suić na pitanje zašto ranije nisu išli s procjenom nekretnina. Na nalazu i mišljenju vještaka stoji listopad 2015., no u njemu je jasno navedeno da je uviđaj na lokaciji Srebrnjak 94 obavljen u srijedu 30. rujna.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je u petak kako kuća odvjetnika Suića, koja je ponuđena kao jamstvo, a koju je vještak procijenio na 8,951.000 kuna, nije prihvaćena jer je Suić upisan na svoju kuću dva puta u udjelima po jednu polovicu. Ironično je komentirala da će angažirati PMF kako bi oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vještak je dao i procjenu dijela kuće Mirjane Sanader, koja nije pod blokadom, koju je vještačio 2011. Utvrdio je kako je njezina tržišna vrijednost danas 17 posto manja nego prije četiri godine. No kako ponuđena dokumentacija nije bila potpuna, Sanaderovi odvjetnici u ponedjeljak su je dopunili. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u utorak će odlučivati hoće li prihvatiti nekretnine vrijedne 12,4 milijuna kuna kao jamstvo da Ivo Sanader neće pobjeći ako ga puste iz istražnog zatvora.

Nikako da izađe iz Remetinca

Na rješenje Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu stranke u postupku mogu se žaliti u roku tri dana. O eventualnoj žalbi odlučuje Vrhovni sud pa stoga još nije jasno hoće li bivši premijer i ovaj tjedan ostati iza rešetaka.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu