Obavijesti

News

Komentari 110

Miro Cerar pojasnio: Nisam htio uznemiravati javnost

Miro Cerar pojasnio: Nisam htio uznemiravati javnost
1

Slovenski premijer Cerar smatra da odbijanjem odgovora hrvatskim novinarima nije povrijedio interes javnosti nego zaštitio pravila arbitražnog sporazuma

VIDEO

Slovenski premijer Miro Cerar smatra da odbijanjem odgovora hrvatskim novinarima, u četvrtak na konferenciji za novinare u Ljubljani, nije povrijedio interes javnosti nego zaštitio pravila arbitražnog sporazuma o rješavanju graničnog prijepora. 

- U interesu je arbitražnog postupka, ali i odnosa među državljanima obje države, da se informacije u javnosti predstavljaju cjelovito, bez obmanjivanja i nepotrebnog uznemiravanja - navode u Cerarevom uredu.

Cerarovu odluku osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo navodeći da je riječ o diskriminaciji i nedopustivom napadu na javni interes.

Cerarov ured je pak poručio da nije riječ o diskriminaciji novinara po nacionalnosti, nego da su za tiskovnu konferenciju bila predviđena samo dva pitanja, javljaju Slovenske novice.

Također, dodaju da je Cerar u svojoj cjelovitoj izjavi za novinare obuhvatio svu problematiku arbitražnog spora, pa samim tim na određeni način odgovorio i na pitanja koja su mu željeli postaviti hrvatski novinari.

Milanović: Mene pitaju često stvari koje mi ne odgovaraju i što da radim?

Cerarov čin u petak je komentirao i premijer Zoran Milanović rekavši kako kako ne razumije to što je napravljeno u Sloveniji, te kako i njega pitaju stvari koje mu ne odgovaraju.

- I mene pitaju često stvari koje mi ne odgovaraju i što da radim? I to je život. Ne razumijem to što je napravljeno ako je napravljeno u Sloveniji. Ajmo reći da se to nas ne tiče. Ne zabadam nos u tuđe stvari ali neka drugi maknu svoje iz naše zdjele - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca