Obavijesti

News

Komentari 74

"Miro nije doma, on je pod ključem, odvela ga je policija"

"Miro nije doma, on je pod ključem, odvela ga je policija"
1

"Taman si je sredio život. Dobio je posao. Žena mu je nezaposlena i ima dvoje male djece", pokušala je odvjetnica spriječiti pritvor za Miroslava Leša (31)

VIDEO

Okorjeli pljačkaš Miroslav Leš (31) i Danijel Borošak (33), osumnjičeni za niz razbojničkih prepada, završili su u istražnom zatvoru na mjesec dana.

Odvjetnica se protivila prijedlogu tužiteljstva za određivanjem istražnog zatvora rekavši kako Leš neće utjecati na svjedoke te kako se to može regulirati drugim mjerama.

- Dobio je posao. Žena mu je nezaposlena i ima dvoje male djece. Taman si je sredio život i ako ga pritvorite to bi moglo loše utjecati na obiteljsku situaciju - nizala je odvjetnica argumente zašto sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici ne bi trebao pritvoriti osumnjičenog Leša.

No dva puta osuđivani te 29 puta kazneno prijavljivani za razbojstava, krađe i prijevare Miroslav Leš završio je iza rešetaka. Ovaj put sumnjiče ga da je od 22. studenoga do 28. prosinca 2017. orobio poslovnice Hrvatskih pošta u Jakovlju i Bestovju kod Zaprešića te dvije kladionice Germanije, caffe bar Maestral i poslovnicu Auro Domusa u Zagrebu.

Dok je čekao zatvor, Leš je pljačkao pošte i kladionice...
Dok je čekao zatvor, Leš je pljačkao pošte i kladionice...

U pohode je, kao i u seriji prijašnjih razbojstava, išao s plastičnim pištoljem. Naime, Kaznenim zakonom je za takve prepade predviđena znatno blaža kazna nego kad se u pljačke ide s pravim oružjem. Borošaka sumnjiče za pokušaj pljačke trgovine Gavranović i za pljačke trgovine Strahinjčica u mjestu Luka nedaleko od Zaprešića.

"Zaradili" 26.800 kuna 

- Kaj, trebate Miru? Nema ga doma, Miro je pod ključem. Neki dan je policija došla po njega - rekao nam je stanovnik Polica, zaseoka kod Klanjca, gdje Leš živi s obitelji.

Istražitelji sumnjaju da su Leš i Borašak u nizu razbojničkih prepada ‘zaradili’ ukupno 26.800 kuna.

Leš je u niz razbojstava krenuo mjesec dana nakon što je izašao iz istražnog zatvora gdje je bio zbog razbojstava. Naime, u listopadu 2017. na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora. To je značilo da će pravomoćnost presude čekati na slobodi. Kad je čuo da će ga pustiti iz istražnog zatvora, u kojem se nalazio od 1. prosinca 2016, više puta je zahvalio sucu.

- Hvala vam lijepa što ste me pustili na slobodu - rekao je Leš ne skrivajući oduševljenje. Zajedno s Filipom Šćuknecom-Hopinskim nepravomoćno je osuđen zbog četiri razbojstva i dva pokušaja razbojstva. Na meti su im bile sportske kladionice te pošta na Knežiji koju su orobili 11. studenoga i 1. prosinca nakon čega su uhitili Leša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.