Obavijesti

News

Komentari 121

Miroslav (31) poriče krivnju, a Dolores tvrdi da je ubio brata?

Miroslav (31) poriče krivnju, a Dolores tvrdi da je ubio brata?
4

Otac blizanca zamolio je da se poštuje njegova tuga, a jedan od njihovih susjeda u Gračanima rekao je da su bez obzira na sve blizanci bili pametni i pristojni dečki

VIDEO

Miroslavu Tomasu, kojeg se sumnjiči da je u novogodišnjoj noći ubio svog brata blizanca Vedrana (31), određen je jednomjesečni pritvor, a kako doznaje Večernji list policiji i tužiteljstvu je nijekao da je krivac. Na daljnja pitanja nije htio odgovarati. Pritvor mu je određen da ne bi utjecao na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Jedna od svjedokinja je Dolores D. (23), djevojka ubijenog Vedrana koja je u noći ubojstva pucala iz pištolja koji je policija poslala na vještačenje, a koji je Miroslav ilegalno nabavio. Pucala je u kauč jer Miroslav nije htio zvati Hitnu pomoć nakon što je navodno brata ubo nožem u srce. Na vještačenju je i više noževa iz stana kao i računalo na kojem su navodno snimke orgija koje su se odvijale u stanu. 

Miroslav je, kako piše Večernji, bio agresivan i sklon piću, te se rado hvalio vojničkim nožem i pištoljem, a jednom je prijavljen i zbog krađe. Otac blizanaca, Mirko Tomas, zamolio je da se poštuje njegova tuga. 

Jedan od susjeda iz ulice u Gračanima gdje su braća odrasla rekao je da roditelje blizanca nije vidio od Nove godine kada ih je policija obavijestila o smrti sina. Rekao je da ne zna što se događalo unutar njihove kuće, ali da su blizanci bili pametni dečki bez obzira na način života koji su vodili. Ubijeni Vedran je pisao knjigu o povijesti Gračana. 

Dolores rekla da je Miroslav brata ubio bajunetom

Policija je nakon saslušanja pustila Dolores D. čiji je iskaz, uz materijalne dokaze kao što je krvavi nož,  policiji trenutno najjači dokaz protiv osumnjičenog Miroslava.

Dolores je, kako doznaje Jutarnji list, Vedrana upoznala prije osam godina, a zaljubila se prije dvije. U stan na Trešnjevci doselila se prije godinu dana, a ranije je živjela s njim u Gračanima. Tijekom veze je upoznala i Miroslava i njegovu djevojku, a svi četvero su međusobno upražnjavali seksualne odnose.

Ispričala je da su braća imala neke različite osobine koje su kod Miroslava dolazile do izražaja kad bi pio alkohol, a nakon selidbe na Trešnjevku sve češće je konzumirao i drogu. 

Miroslava je djevojka ostavila prije mjesec dana, a on je uz agresivnost počeo 'brijati' i na oružje. 

Novu godinu trojac je odlučio dočekati u stanu, a nakon večere Miroslav je počeo nekontrolirano piti i u jednom trenutku je Vedrana nožem zarezao po leđima. Iako su zbog jakog krvarenja mislili otići na Hitnu, od toga su odustali, a Vedran je u jednom trenutku počeo plakati zbog bratovog ponašanja. Miroslav ga je onda poljubio u tjeme i ispričao mu se. Braća su ostala sama u sobi dok je Dolores u drugoj pričala na skypeu. U jednom trenutku vidjela je kako je Miroslav zamahnuo prema bratu bajunetom,  a nakon nekoliko minuta Vedran je preminuo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.