News

Komentari 137

Nema objašnjenja: Bermudski trokut i Schlosserove stube...

Nema objašnjenja: Bermudski trokut i Schlosserove stube...

Možda bi bilo dobro da sljedećih dana pripazite na oglase na Njuškalu o prodaji crne Mazde u sjajnom stanju. To da vozi po najpoznatijim zagrebačkim štengama teško da će biti navedeno u oglasu

Oprez, vozači! HAK javlja da su Schlosserove stube zatvorene za promet oba smjera. Koristite obilazne pravce. Možete i cestom. 

Naravno, niti su Schlosserove stube namijenjene za promet niti je HAK ovo javio.

To je samo jedna u nizu pošalica koje kruže nakon što je vozačica crne Mazde 3 na Novu godinu autom krenula niz najpoznatije zagrebačke stube i tamo zapela.

Ta i ona o Bermudskom trokutu i Schlosserovima stubama. Svi znaju za njih, ali nitko ih ne može objasniti. Ni to kako brodovi i avioni nestaju u i iznad Atlantskog oceana ni što to natjera ljude da auto provozaju po stubama usred Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako je to uspjela?!

Policija je objavila da vozačica ima 23 godine i da joj je izmjereno nešto manje od jednog promila alkohola u krvi.

Nitko nije ozlijeđen, ali možda bi bilo dobro da sljedećih dana, tjedana i mjeseci, pripazite na oglase na Njuškalu o prodaji crne Mazde 3 u sjajnom stanju.

To da vozi po štengama teško da će biti navedeno u oglasu.

Navigacija, alkohol, umor, nepažnja ili kombinacija svega toga?

Kad vidite fotografije automobila na Schlosserovim stubama, pogotovo Zagrepčani koji znaju gdje su stube koje povezuju Langov trg i Šalatu, a nazvane su po hrvatskom liječniku i prirodoslovcu Josipu Kalasanciju Schlosseru, teško je ne zapitati se:

'Pobogu, kako je to uspjela?!'. 

Policija je objavila da je vozačica automobila zagrebačkih registarskih oznaka išla ulicom Šalata u smjeru juga te da je dolaskom sjeverno od raskrižja s Rubetićevom i Schlosserovim stubama sletjela na Schlosserove stube.

Oni posebno posvećeni detaljima možda u ovome vide i i djelić Thompsona. Znate onu njegovu 'Iza devet sela', kako ono ide citat pjesme:

'Nemoj ići lijevo na križanju staze, nu ne ide niko svi se zvijeri paze, nego ajde desno do velike stijene'.

Lijevo je put prema Vlaškoj odakle se ide na Maksimirsku i prema zvijerima u Zoološkom vrtu.

Desno je velika stijena. Od koje su napravljene štenge.

Schlosserove stube i ruta kojom je vozila

Ovo je rutom mlada vozačica vozila

No dolaskom do blagog lijevog zavoja, ona je samo produžila

I završila na - štengama...

Riječ stručnjaka: Nije auto za svakoga

- Šloserove stube! Sa sportskog centra na zagrebačkoj Šalati noću se spuštaju takozvani vikend vozači, vozačice, koji se vračaju iz provoda sa mjesta gdje se skuplja takozvana zlatna mladež. Ti mladi vazaći trijezni i po danu loše voze, a kamoli pijani u noći. Oni većinom voze samo vikendima za izlaske aute posuđene od roditelja. Naravno, kada se takvom vozaču doda alkohol, noć i njegova gruba nepažnja dobije se recept za suludu nesreću. Sreća u nesreći kako se to u narodu kaže da niko nije stradao, a lim se može popraviti za razliku od izgubljenog ljudskog života ili trajnog invaliditeta. Nadam se samo da je to sve zlo i da je vozačica shvatila da za nju još nije auto - kaže Goran Husinec, dipl.ing. i stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila, plovila.

VIDEO: Prošle godine isto, tada je vozačica htjela - unatrag?!

Nedavno smo pisali o automobilu koji je završio na poznatim zagrebačkim stubama koje povezuju Langov trg i Šalatu. Bilo je to u rujnu prošle godine, kad je pijana vozačica (28) uletjela u krivi prolaz i zaglavila se na stubama.

Oštetila je Mercedes, a imala je 0,81 promil u krvi.

VIDEO

 

Najčitaniji članci