Obavijesti

News

Komentari 19

Misteriozna otmica plemkinje: Što se zapravo krije iza slučaja

Nagađa se da Magdolna Ottrubay (87) zapravo nije oteta nego da je htjela otići u Švicarsku. Špekulira se i o svađama unutar plemićke obitelji porijeklom iz Mađarske

VIDEO

Magdolna Ottrubay (87), plemkinja iz Austrije digla je policiju na noge. Policija je naime dobila dojavu da je žena oteta. U utorak oko 22 sata dobili su još jedan poziv. Nazvala ih je Elisabeth Andras Ottrubay, kći "otete" žene koja tvrdi je rekla da je njezina majka dobro. Naglasila je kako nije bila riječ o otmici nego da je njezina majka htjela otići u Švicarsku. Nagađa se i da je možda došlo do obiteljske svađe.

Magdolna Ottrubay šetala je u utorak oko 15.30 sati sa svojom njegovateljicom gradom Željezno kada se pored njih zaustavilo vozilo. Iz vozila su izašli dva muškarca i dvije žene.

Kasnije se ispostavilo da su to navodno bili članovi njezine obitelji. 

Njegovateljicu su gurnuli u stranu, a plemkinju u vozilo. Dojavu o "otmici" policija je dobila tek nakon 50 minuta.

Kasnije je obitelj objasnila da je Magdolna u vozilo ušla dobrovoljno. Pitanje je sada tko će platiti akciju potrage u kojoj je sudjelovalo čak 100 policajaca. 

Nakon što je Paul V. Esterhazy, koji je zadnji nosio naziv "knez", umro 1989. godine njegova je udovica, bivša mađarska primabalerina Melinda, rođena Ottrubay, naslijedilo svo bogatstvo. Melinda je umrla 2014., a četiri godine ranije je sve ostavila svom nećaku Stefanu Ottrubayju (65). On je sin "otete" Magdolne, piše Kronen Zeitung.

Inače obitelj Esterhazy je mađarska velikaška obitelj. Njihova kompanija koja proizvodi vina je 2017. zaradila 53 milijuna eura, a od 2002. do 2012. je zaklada Esterhazy s 150 milijuna došla na 810 milijuna eura. Vlasnici su brojnih utvrda i dvoraca u Austriji, njemačkoj, Slovačkoj i Mađarskoj. 

Posvađali se oko imovine

Ovo nije bio prvi put da je u obitelji došlo do svađe i neslaganja. Odluka Melinde da sve ostavi nećaku je dovela do sukoba. Mediji u Austriji su pisali da su rođaci iz Bavarske tvrdili da im godinama nije bilo dozvoljeno da posjete Melindu i da je bila zatvorena protiv svoje volje. 

Foto:Ilustracija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...