Obavijesti

News

Komentari 210

Misteriozna smrt u Katru: Umro je novinar koji je ranije nosio dugine boje. Brat: 'Ubili su ga'

Misteriozna smrt u Katru: Umro je novinar koji je ranije nosio dugine boje. Brat: 'Ubili su ga'

Grant Wahl je u studenom završio na mnogim naslovnicama jer je zadržan i bio mu je zabranjen ulazak na Svjetsko prvenstvo zato što je nosio majicu u duginim bojama u čast LGBTQ zajednice

VIDEO

Ugledni američki novinar Grant Wahl preminuo je u Katru u 49. godini nakon što se srušio dok je pratio Svjetsko prvenstvo. Svjedok je za CNN rekao kako se Wahl samo srušio u prostoru za medije dok je u petak pratio utakmicu Argentine i Nizozemske, piše CNN.

Rafael Cores, novinar Univisiona koji je sjedio pored Wahla na utakmici, napisao je: 

- Radio je na svojoj priči na laptopu, bilo je oko 4 minute prije kraja produžetka. Smijao se šali koju smo nekoliko minuta ranije vidjeli na Twitteru. Ne mogu vjerovati. Moja najdublja sućut obitelji Granta Wahla.

Okolnosti smrti nisu jasne.

- Cijela američka nogometna obitelj je slomljenog srca zato jer smo izgubili Granta Wahla. Grantu je nogomet bio životni poziv i shrvani smo što on i njegovo briljantno pisanje više nisu s nama - stoji u izjavi Američkog nogometnog saveza, a izrazili su i sućut njegovoj supruzi Celine Gounder i voljenima.

A selfie shows Grant Wahl with a t-shirt supporting LGBTQ rights, who got detained by Qatar World Cup security in Al Rayyan

- Nevjerojatno sam zahvalna za svu podršku koju smo dobili od suprugove nogometne obitelji i mnogih prijatelja koji su nam se javili večeras. U potpunom sam šoku - napisala je u svojoj izjavi Celine Gounder.

Wahl je pratio nogomet više od dva desetljeća i napisao je nekoliko knjiga o sportu.

POGLEDAJTE VIDEO - posljednji video koji je Wahl objavio prije smrti:

Prije nekoliko dana, 6. prosinca, u svom podcastu, Grant se požalio da se ne osjeća dobro.

- Prilično mi je loše što se tiče pritiska u prsima. Uopće se ne osjećam dobro - rekao je suvoditelju Chrisu Wittynghamu u podcastu i dodao da je potražio liječničku pomoć, uvjeren da ima bronhitis.

Dalić: Jura je satrao Viniciusa i on je igrač utakmice! L'Equipe dao desetku Liviju: Impresivan
Dalić: Jura je satrao Viniciusa i on je igrač utakmice! L'Equipe dao desetku Liviju: Impresivan

Ispričao je i kako je dobio sirup i ibuprofen te da se nakon toga osjećao bolje.

Također je rekao i kako je iskusio 'otkazivanje tijela i uma' nakon utakmice Nizozemske i Amerike 3. prosinca.

- Ovo nije moj prvi rodeo. Već sam bio na osam velikih natjecanja i na svakom turniru sam se donekle razbolio, sve se svodi na pokušaj da probam odraditi posao. Kasnije je objasnio da je kolabirao zbog malo sna, velike količine stresa i puno posla. Imao je i prehladu oko 10 dana, koja je tada prerasla u nešto ozbiljnije, prema njegovim riječima, ali bilo mu je bolje nakon što je dobio antibiotike i naspavao se.

Becks čestitao Hrvatima, Cafu i Ronaldo otišli, Savićević se čudi: Vi i kravu da stavite - zabila bi!
Becks čestitao Hrvatima, Cafu  i Ronaldo otišli, Savićević se čudi: Vi i kravu da stavite - zabila bi!

- Bili smo ponosni što smo ga zvali kolegom i prijateljem već dva desetljeća, niti jedan autor u povijesti Sports Illustrateda nije bio strastveniji u vezi sporta koji je volio i priča koje je želio ispričati - napisali su u zajedničkoj izjavi urednici Sports Illustrateda, gdje je Wahl proveo većinu svoje karijere.

Wahl je u studenom završio na mnogim naslovnicama jer je zadržan i bio mu je zabranjen ulazak na Svjetsko prvenstvo jer je nosio majicu u duginim bojama u čast LGBTQ zajednice. Rekao je kako mu je osiguranje reklo da promijeni majicu jer takvi simboli nisu dozvoljeni te su mu oduzeli mobitel. Poslije je rekao da su ga pustili nakon 25 minuta te da je dobio isprike od FIFA-e. Dodao je tada da će majicu vjerojatno nositi ponovno.

Njegov brat Eric, koji je homoseksualac, rekao je kroz suze kako vjeruje da je njegov brat možda ubijen.

Vatreni ludo proslavili pobjedu: 'Ma, dajte Brazil da se igramo!'
Vatreni ludo proslavili pobjedu: 'Ma, dajte Brazil da se igramo!'

- Ja sam razlog zašto je nosio majicu duginih boja na Svjetskom prvenstvu. Ne vjerujem da je moj brat upravo umro, vjerujem da je ubijen - rekao je Eric.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina