Obavijesti

News

Komentari 12

Misteriozni šumski dječak Ray lagao? Nikada nije živio u šumi

Misteriozni šumski dječak Ray lagao? Nikada nije živio u šumi
1

Policija je posumnjala je u priču šumskog dječaka nakon što su otkrili da odjeća ni šator nisu korišteni na otvorenom. Ne da svoj DNK i tvrdi da se ničega ne sjeća

VIDEO

Ray (17), koji tvrdi kako je pet godina živio u šumi, nikada nije živio u divljini, tvrdi njemačka policija. Posumnjali su u priču nakon što su pregledali njegovu odjeću i šator. Nema znakova da su korišteni dugo, ni na otvorenom. 

Pronašli su ga u Berlinu početkom prošlog mjeseca. Tvrdio je kako je živio na češkoj strani planine Ore te da je do Berlina propješačio 240 kilometara. Ispričao je da je u šumi živio s ocem Ryanom nakon što je majka Doreen poginula u prometnoj nesreći. Krenuo je prema Berlinu nakon iznenadne smrti oca. Pokopao ga je među stablima i pomoću kompasa i mape krenuo na put. Ray inače odlično govori engleski, a na njemačkom zna reći tek nekoliko riječi. 

Dječak je visok 175 centimetara, ima plavu kosu i u odličnoj je kondiciji. Počeli su sumnjati u njegovu priču i motive prije dva tjedna. Ray je otkrio samo svoj datum rođenja i ime. Tvrdi kako se ne sjeća ničega iz prošlosti. Međutim, liječnici su rekli kako je u izvrsnom stanju te da nema znakova amnezije ili mentalnih problema. 

Ray odbija dati DNK iako se švicarski par javio prije dva tjedna vjerujući kako je riječ o njihovom unuku, piše Daily Mail. Ne da ni da ga fotografiraju, a njemački zakon čuva privatnost maloljetnika. Postoji samo jedna skica nacrtana prema fotografijama koju su načinili socijalnu radnici.

Ray je rekao policajcima kako ga ne interesira tko je i želi samo početi novi život nakon smrti roditelja. Trenutačno je kod socijalnih radnika. Ako se ustanovi da je iz Švicarske, deportirat će ga natrag. Policija ni u detaljnoj potrazi nije pronašla tragove groba na planini gdje je živio. Ni jedna Doreen nije poginula u prometnoj nesreći u Njemačkoj u proteklih deset godina. 

Ray ne zna pokazati točno gdje je živio ni koje je nacionalnosti. U slučaj se uključio interpol koji istražuje nestalu djecu u ostalim europskim zemljama.

- Nemam nikoga. Molim vas pomozite. Samo si želim stvoriti novi život - rekao je policajcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu