Obavijesti

News

Komentari 13

Misteriozno ubojstvo mladića: Ova tajna snimka je rješenje?

Misteriozno ubojstvo mladića: Ova tajna snimka je rješenje?
1

Talijan Giulio Regeni (28) ubijen je u Egiptu prošle godine. Giulija su mučili do smrti. Sada se u medijima pojavio video koji bi mogao biti rješenje cijelog slučaja

VIDEO

Gotovo godinu dana nakon ubojstva talijanskog studenta Giulija Regenija u Kairu pojavila se tajna snimka koja bi mogla biti ključ njegove smrti.  


Giulio Regeni (28) je bio u Egiptu na postdiplomskom studiju. Nestao je 25 siječnja 2016. godine. Devet dana kasnije pronađeno je njegovo izmučeno mrtvo tijelo. Sve nokte na nogama i rukama ubojice su mu iščupale, imao je polomljene kosti, zube i opekline po cijelom tijelu. Njegovo je ubojstvo razljutilo Italiju i tadašnji premijer Matteo Renzi upozorio je Egipat da bi ono moglo pogoršati bilateralne odnose između dviju zemalja. Sumnjalo se i da su u ubojstvo mladića upletene egipatske tajne službe. Sada se u medijima pojavila snimka koja bi mogla biti rješenje nestanka i ubojstva mladića.

Regeni je u Egiptu istraživao radnički pokret. Prema snimci Regeni se sastao s Mohammedom Abdullahom, čelnikom sindikata. Objašnjavao mu je kako se može prijaviti za stipendiju. Inače u Egiptu su sindikati vrlo sporno pitanje, piše Daily Mail. Abdallah je rekao da mu je žena bila na operaciji raka i da će se uključiti ako može dobiti novac. 

- Mohamed, ja ne mogu koristiti novac jer on nije moj novac, ne mogu ga koristiti tako jer sam ja akademik, ne mogu reći u prijavi institutu da ću novac koristiti za privatne razloge - pokušavao je Regeni objasniti Abdallahu. Pokušao mu je objasniti da institut daje 10.000 funti, ali za aktivnosti sindikata, a ne za privatne svrhe.  

- Zar ne postoji drugi način, način da se dođe do novca za osobnu upotrebu - pitao ga je Abdallah. Abdallah je kasnije rekao da je prijavio Regenija policiji jer je mislio da je špijun.

Razgovor su navodno vodili 6. ili 7. siječnja prošle godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu