Obavijesti

News

Komentari 215

Ministri najavili nove mjere: 'Sad smo u drugoj fazi virusa'

Ministri najavili nove mjere: 'Sad smo u drugoj fazi virusa'
1

Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. Preporuka je da se javne priredbe sportskog ili zabavnog sadržaja ne održavaju...

VIDEO

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, danas je potvrđeno 5 oboljelih osoba novim korona virusom.

Nakon sastanka Vlade i Civilnog stožera

Nakon sastanka Vlade i Civilnog stožera Reporterka: Kristina Uremović

Objavljuje 24sata u Subota, 14. ožujka 2020.

Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 37 oboljelih osoba, od kojih su dvije osobe ozdravile.

- Sada smo u drugoj fazi. Kada se dogodi lokalna transmisija, onda idemo u fazu tri. Razgovarali smo da ako se to dogodi da budemo spremni na tu treću fazu - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- Najavili smo da možemo očekivati nove zakonske akte za provođenje mjera. Komunicirali smo mjere. To su odgode plaćanja poreza na dohodak, dobit i doprinose. Paralelno se radi na osmišljavanju kreditnih linija, repogramu i moratoriju ali i na osiguravanju kreditnih linija za poslovanje - rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Danas je bio sastanak s prijevoznicima. Govorimo o robi. Gospodarstvo je važno. Moramo osigurati daljnji nesmetani smjer roba. Vjerujem da smo blizu određenih rješenja", kazao je Marić. 

Premijer Andrej Plenković kazao je da Vlada ide s novim mjerama.  "Svi predstavnici imaju ideje, ali su načelno zadovoljni kako rješavamo probleme", kazao je Plenković "Pristupili smo svemu jako ozbiljno u gospodarstvu. Idući tjedan idemo na Vladu s paketom mjera. To zahtjeva zakonske izmjene", dodao je. "Svi gledaju što tko radi, sve što je logično i dobro. U ratu smo protiv koronavirusa i panike i društveno gospodarskih posljedica ove epidemije", kazao je.

Više pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, MUP je poslao nove upute za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem korona virusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24



Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

Dosad je ukupno testirano 616 uzoraka i u ovom trenutku su još 24 uzorka na testiranju. Pod zdravstveni nadzor do sad je stavljeno 6300 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj u karantene je smješteno 47 osoba.

Apeliramo na novinare i urednike da poštuju privatnost djece, da ne iznose pojedinosti o obiteljima i djeci oboljelih i da ne otkrivaju podatke na temelju kojih bi se u javnosti moglo prepoznati djecu koja su bila u kontaktu sa zaraženim osobama. Također apeliramo na građane da se suzdrže od objave takvih podataka na društvenim mrežama.

Pozivamo novinare i urednike da u izvještavanju u svakom trenutku maksimalno štite dobrobit djece. Ne smije se doprinositi stigmatizaciji djece koja su zaražena. U tome nema javnog interesa, već samo šteta za tu djecu. Svi zajedno moramo zaštiti zdravlje djece, ali i njihovu privatnost i mir.

Zaražen je bračni par, a njihov zet se već liječi u Zagrebu
Zaražen je bračni par, a njihov zet se već liječi u Zagrebu
Cijela Španjolska u izolaciji, pozitivna i supruga premijera
Cijela Španjolska u izolaciji, pozitivna i supruga premijera

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa